DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Verstappen: Egész hétvégén szenvedünk

A második helyet szerezte meg az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén Max Verstappen, aki a megszerzett pozícióval nem elégedetlen, de az autóval már annál inkább meggyűlt a baja a hollandnak.

A Q3-ban első mért körén elfékezte magát a 13-as kanyarban a világbajnoki címvédő, így még csapattársa is megelőzte őt egyetlen ezreddel, azonban az Alonso balesete miatt előidézett piros zászlót követően az élre ugrott, azonban Leclerc az utolsó másodpercekben magabiztos előnnyel csente el előle a pole-t.

A holland érthetően nem repesett az örömtől a kvalifikáció után, és nem is a második pozíció miatt panaszkodott a holland, hanem az autójával volt elégedetlen, nemcsak az időmérőn, de az egész hétvége során.



„Ez nem volt valami jó. Egész hétvégén nem éreztem jól magam az autóban, hogy őszinte legyek egy olyan kört sem mentem még, ami után magabiztos lehettem volna” – kezdte a világbajnoki címvédő. „Kissé szenvedős az egész hétvége, de persze a második hely még mindig jó eredménynek számít.”

„Egyszerűen az a probléma, hogy nem érzem magam annyira kényelmesen a volán mögött, hogy a határokat feszegessem, szóval ki kell majd derítenünk, mi ennek az oka” – mondta Verstappen, aki reméli, vasárnap jobban teljesíthetnek majd.

„Remélhetőleg a versenyen stabilabb teljesítményre leszünk képesek. Számomra eddig az egész hétvége kissé összevissza volt, így örülök a második pozíciónak, de csapatként talán többet szeretnénk ettől elérni.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: