DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A festéken spórolnak csapatok a túlsúly miatt

Visszatért egy régi trend a Formula-1-be, hiszen annak idején a Mercedes is ezzel a trükkel élt, most pedig egyre több csapat választja ezt az utat a súlycsökkentés érdekében.

A 2022-es szabályváltozások az autók tömegére is hatással voltak, hiszen a minimumtömeget az idei szezonra 798 kg-ban határozták meg, ami jelentős emelés a tavalyi 752 kg-hoz képest. Ennek ellenére több csapat is azzal küzd, hogy túlsúlyos az autójuk.

Igazából a hírek szerint egyetlenegy istálló van, amely nem küzd súlyproblémákkal, ez pedig az Alfa Romeo. Az Auto Motor und Sport úgy értesült, hogy a svájci-olasz csapat még ballasztsúlyokat is elhelyezett a C42-esben, míg a többiek azzal küzdenek, hogy közelebb vigyék az autót a súlyhatárhoz.



Az Aston Martin már korábban elhintette, hogy az autó bizonyos részeit nem festik le, hogy ezzel is spóroljanak 350 grammot, de a Red Bull és a Mercedes is élt már ezzel a trükkel idén, csakúgy mint a McLaren.

Azt maga Dr. Helmut Marko ismerte el, hogy a Red Bullnak is vannak súlyproblémái, amire szeretnének mielőbbi megoldást találni, az pedig mégsem lehet opció, hogy nem festik le az autókat, még akkor sem, ha azzal nagyjából hat kilogrammot is meg tudnának spórolni.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: