DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Albon: Kockáztatnunk kellett a pontokért

Bár az utolsó sorból indult Alexander Albon, a Williams versenyzője végül a pontot érő 10. pozícióban futott be az Ausztrál Nagydíjon. A brit-thai pilóta szerint működött a merészebb taktikájuk.

Jól alakult a verseny a Williams pilótája számára, miután bevállaltak egy kockázatos stratégiát a futam végén. Alexander Albont tegnap kizárták az időmérő edzés után, így a rajtrács utolsó sorából volt kénytelen megkezdeni a versenyt, az egykiállásos taktika viszont bejött és a legjobb tízben zárt.

A kockázat abban rejlett, hogy, Albont az utolsó előtti körben hívták ki egyetlen cseréjére, ám ez végül működött és sikerült a pontszerzés.  

„Őszintén mondom, úgy indultunk neki a versenynek, hogy a legjobb helyezésünk a 19. hely lehet, és a senki földjén voltunk, szóval ez most egy kicsit meglepő. Arra gondoltunk, miért ne változtatnánk a stratégiánkon? Ha már úgyis a 19. helyen végzünk, akkor kipróbálhatunk valami újat is. A gumik a végén elképesztően jók voltak, szuper boldog vagyok ezzel az eredménnyel” – mondta Albon az F1TV kamerái előtt.



A grove-i alakulat versenyzője úgy véli, az is segítségükre volt, hogy a középmezőnyben elég nagy csaták zajlottak, ami a kezükre játszott a futam utolsó szakaszában.

„Körülöttünk mindenki nyomás alatt volt, amikor előttem volt egy Haas, akkor arra gondoltam, hogy maradok a helyemen, mert ez megakadályozza, hogy könnyen elmenjenek mellettem. Végül nagyszerű tempót diktáltunk és meglógtunk, ami kicsit szürreális volt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: