DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Horner: A Ferrari egy másik ligában játszott

A szezonnyitó után ismét balszerencsésen alakult a futam vége a Red Bull számára, miután Max Verstappen autója az utolsó körökben állt meg. A csapatfőnök szerint nem volt igazi esélyük a győzelemre.

Bár a futamgyőzelemre nem sok esélyük volt, az energiaitalosok egy kettős dobogót ünnepelhettek volna a végén, amennyiben a világbajnoki címvédő autója nem áll meg a leintés előtt néhány körrel. A pontok tekintetében ez hatalmas veszteség a csapat számára, ám Christian Horner szerint második és a harmadik hely lett volna a maximum az Albert Parkban.

„Vissza kell hoznunk az autót, és utána kell néznünk, hogy pontosan mi történt. Nem tudunk mit tenni, amíg nincsenek meg az adataink. Ez kétségbeejtő és frusztráló. Ahogyan Max is mondta, ma nem volt meg a tempó a győzelemhez, egy másik ligában versenyeztek, de ettől még zavaró, hogy nem tudunk pontokat szerezni. Korai lenne még bármit is mondani erről, mert csak feltételezéseink vannak, én pedig inkább a tényeket szeretném tudni” – mondta Horner a versenyt követő online sajtóeseményen, melyen a Formula.hu újságírója is jelen volt.



A Red Bull csapatvezetője úgy gondolja, a megbízhatósági problémákat ki lehet küszöbölni, ezért igyekszik pozitívan hozzáállni a folytatáshoz.

„Inkább javítunk meg egy gyors autót, mint egy olyat, ami lassú, de az elejét kell vennünk ennek, nem fogadhatjuk el, hogy gondjaink vannak. Meg kell értenünk, hogy mi a gond, és tovább kell foglalkoznunk ezzel. Max egész hétvégén elégedetlen volt, és látni lehetett, hogy az első gumik elég gyorsan elkoptak, ami általában annak a jele, hogy nem sikerült megtalálni a megfelelő egyensúlyt. Charles Leclerc jobb helyzetben volt, és nem voltak ilyen problémái, kevesebb szemcsésedéssel küzdött, mint mások” – tette hozzá.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: