DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Perez: Rossz stratégiát választottunk

Ismét a legjobb háromban zárta az időmérő edzést a Red Bull mexikói pilótája. Sergio Perez ennek ellenére nem érezte igazán jónak a teljesítményét, de bízik a jó versenytempóban.

A második sorból vághat neki az Ausztrál Nagydíjnak Sergio Perez, aki ismét erősen teljesített az időmérőn, ám a 32 esztendős pilóta ennek ellenére sem volt elégedett az eredménnyel. Úgy érzi, többre is képes lehetett volna, mivel az utolsó szakaszban nem döntöttek jól a gumikat illetően.

„Minden rendben ment az elején, jól mentek a dolgok, de aztán jöttek a piros zászlók. Nagyon nehéz ilyenkor megtartani a lendületet. Egy kicsit bánom, hogy rossz gumistratégiát választottunk, de a harmadik hely egy jó pozíció lehet holnapra” – mondta Perez a kvalifikációt követően.



A mexikói igyekszik pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, és bízik abban, hogy a futamon elég gyorsak lehetnek, de a rajongókról is szót ejtett.

„Remélem jó lesz a versenytempó. Mindenekelőtt abban bízom, hogy a szurkolók boldogok lesznek holnap, mert nagyon jó látni, hogy teltház van. Szeretnénk egy jó versenyt nyújtani számukra” – tette hozzá.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: