DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Három csapat felszerelése is veszélyben volt

Kevésen múlott, hogy néhány istálló felszerelése késve érkezzen meg az Ausztrál Nagydíj helyszínére. A helyzetet végül az F1 logisztikai partnere mentette meg, amikor változtatott a korábbi terveken.

A múlt héten a MotoGP argentin hétvégéje, egy napos csúszással kezdődött meg a szállítmányok késése miatt, a Motorsport információi alapján pedig a több F1-es csapat is ugyanígy járhatott volna Ausztráliában.

Ezt végül a sportág logisztikai partnere akadályozta meg, mivel a DHL időben felismerte a helyzet súlyosságát és közbelépett mielőtt nagyobb gondok adódtak volna. Az alakulatok szállítmányait tartalmazó hajókat már elég régen útnak indították, ám az egyik, mely eredetileg 42 napra volt tervezve, több mint egy hetet késett, így fennállt annak a veszélye, hogy nem ér oda időben az Albert Parkba.



Az erről szóló híreket a vállalat motorsport-logisztikáért felelős alelnöke, Paul Fowler is megerősítette. A szakember elmondása szerint az árak az egekbe emelkedtek, ezért a csapatok több felszereléskészlettel rendelkeznek, ahelyett, hogy egy adott csomaggal repülnének az egyes helyszínekre.

„Most már szinte licitháború folyik. Az Európából Ázsiába és a visszafelé tartó szállítmányok árai, amelyek korábban 900 dollár körül mozogtak konténerenként, most már 20 000 dollár körül vannak. Minden csapatnak öt szett felszerelése van, ami az extra versenyek miatt hatra nőtt. Ez annyit jelent, hogy a garázsokban, és a falakon található dolgok, vagy a bokszfalak, amelyeken a csapat személyzete ül, minden tengeri szállítással érkezik” – mondta Fowler a Motorsportnak.

Idén egy csapat már hátrányba került a szállítási problémák miatt, a Haas istállója a későn érkező felszerelés miatt csak késve kezdhette meg a munkát az utolsó szezonelőtti teszten.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: