DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda

2019

Nagy F1-es szezonértékelő – Az év csapata

Volt csapat, amely története során még egyik évben sem szerzett ennyi dobogót, olyan is, amelyik hosszú idő után találta meg a felfelé vezető utat, meg olyan is, amely visszajuttatott a dobogó tetejére egy nehéz sorsú motorgyártót. Egyikük sem nyerte meg a szavazásunkat.

részletek

Nagy F1-es szezonértékelő – Az év pilótája

Ha itt az év vége, akkor nem hiányozhat a formula.hu hírfolyamáról a szokásos F1-es szezonértékelő. Mostantól december 31-ig minden nap szavazunk egy kategóriában 2019 legjeit illetően - kezdjük a versenyzőkkel!

részletek

Marko: Lauda egyszerűen pótolhatatlan

Ugyan évek óta rivális csapatoknál dolgoztak, a Red Bull főtanácsadója és a Mercedes sikereiben oroszlánrészt vállaló Niki Lauda jóban voltak és Helmut Marko szerint nincs is, aki pótolhatná barátját.

részletek

Tíz F1-es rekord, ami idén dőlt meg

Az év végén jó visszatekinteni, hogy mikről is írhattunk idén - íme tíz olyan F1-es csúcs, amelyet idén átadtak a múltnak. Szóba kerül Hamilton, Leclerc, Sainz, Kubica, a Ferrari és a Red Bull is.

részletek

Így változott a tabella a leggyorsabb körért járó ponttal

2019-re csekély mértékben módosult az F1 pontrendszere, hiszen egy egységgel díjazták a versenyek leggyorsabb körét megfutót. Gyakran cseréltek kereket a hajrában kifejezetten ezzel a céllal a pilóták, de olyan sok hatása ennek a végeredményre nem volt.

részletek

A versenyzők is megszavazták, ki volt idén a legjobb pilóta

A 2019-es mezőny tagjai is megszavazták, hogy szerintük ki volt az év legjobb pilótája. Az elején aligha látunk meglepetést, azonban a top tízes lista második felében már megfordulnak nem várt nevek.

részletek

Verstappen: Hatalmas lehetőségeink nyíltak a Hondával

A holland pilóta rendkívül örül, hogy a japán gyártó ilyen gyors és megbízható motorral jelentkezett az évad második felében. Úgy véli, a Hondával nincsenek határok, óriási a fejlődési potenciál.

részletek

Maga Leclerc sem számított ilyen sikeres bemutatkozásra

Ahogyan csapatfőnöke, Mattia Binotto elvárásait túlteljesítette Charles Leclerc, úgy a sajátjait is, hiszen még ő sem számított rá, hogy tízszer fog a dobogón állni, vagy hétszer a pole-ban.

részletek

Russell elismeri, van, amiben jobb volt Kubica

A Williamsnél 2019-ben látványosan felborult az erőegyensúly az újonc George Russell javára, leginkább az időmérőkön. Egyetlen területen azonban jelentősen jobbnak mutatkozott a lengyel csapattárs.

részletek

Marko: Meg is lehetett volna az öt győzelem

Mindenki bolondnak nézte a Red Bull főtanácsadóját, amikor a téli tesztek után öt futamgyőzelmet jósolt az idei évre. Ez végül nem jött össze, de nem álltak messze attól, hogy bejöjjön az elképzelés.

részletek

Norris attól félt, kevés lesz az F1-hez

A McLaren idei F1-es újonca őszintén beszélt az év elején őt hátráltató gondolatairól, amelyeken a szezon végére örömmel lépett át. Ahogy azt a legtöbben tennénk, ő is sokat kételkedett magában.

részletek

Palmer: Hamilton jó, de Verstappen még jobb

Lewis Hamilton idén már pályafutása hatodik világbajnoki címét zsebelte be. Jolyon Palmer viszont úgy véli, nála is jobb teljesítményt nyújtott Max Verstappen a feltörekvő Red Bull-Hondával.

részletek