DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Maga Leclerc sem számított ilyen sikeres bemutatkozásra

Ahogyan csapatfőnöke, Mattia Binotto elvárásait túlteljesítette Charles Leclerc, úgy a sajátjait is, hiszen még ő sem számított rá, hogy tízszer fog a dobogón állni, vagy hétszer a pole-ban.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto már korábban elárulta, meglepte őket Charles Leclerc érettsége és leginkább a tempója. A Scuderiánál ugyanis senki sem számolt azzal, hogy a fiatal monacói versenyző az év végén Sebastian Vettel előtt fog végezni.

Nem csak a pontversenyben, de a futamgyőzelmek és a pole-pozíciók számában is maga mögé tudta utasítani tapasztalt, négyszeres világbajnok csapattársát. Ugyanakkor nem kizárólag a vezetőket tudta meglepni ezzel Charles Leclerc, de még saját magát is.



„Ha a szezon elején valaki azt mondja nekem, hogy hét pole-lal és tíz pódiummal fejezem be az évet, aláírtam volna, de nem hittem volna el. Szóval egyértelműen jobban alakult ez a szezon, mint ahogyan arra számítottam” – idézi a Motorsport az ifjú monacóit.

„Mostantól az a célom, hogy visszatekintsek az elmúlt szezonban vétett hibáimra, hogy azokat a jövőben ne kövessem el még egyszer, de azért elégedett lehetek. Bár nem volt könnyű évünk, de a kemény munkánk a szezon második felére meghozta a gyümölcsét, hiszen két hihetetlen győzelmet is szereztem.”

„Természetesen Monza az álmaim netovábbja volt. Az, hogy a pódium legfelső fokán állhattam, több ezer Ferrari-drukker előtt, valami őrület volt. Azokat az élményeket, melyekkel első ferraris szezonomban gazdagodtam, sosem felejtem el, de még mindig rengeteg területen tudnék fejlődni. Leszegem a fejem és dolgozom tovább.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: