Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. szeptember 29. kedd
F1

Binotto sem számított arra, hogy Leclerc ilyen jó lesz

Év elején egy fiatal és egy tapasztalt pilótával indult a Ferrari, a szereposztás egyértelműnek tűnt: a csapatfőnök sem gondolta, hogy az új fiú végez előrébb a világbajnokságban.

Második szezonjában a Formula-1-ben és az elsőben a Ferrarinál Charles Leclerc két futamgyőzelmet szerzett – és még többször közel volt az elsőséghez –, valamint a mezőnyből legtöbbször, hétszer kvalifikált a pole-pozícióba. A bajnokság negyedik helyezettjeként négyszeres világbajnok csapattársa, Sebastian Vettel előtt végzett 24 ponttal.

„Nagyon elégedettek vagyunk vele, a szezonja kivételes volt hét pole-lal és két győzelemmel, Sebastian előtt végezni pedig óriási eredmény” – értékelte a monacói szezonját csapatfőnöke, Mattia Binotto. „Úgy gondolom, Charles mindenkit meglepett, nem csupán engem. Nagyon gyors, és egész szezon során kezelni tudta a nyomást.”Binotto emlékeztetett rá, a szerepkiosztás egészen másnak ígérkezett, mikor Leclerc megérkezett az előző két évben bajnoki címre esélyes Vettel mellé: „Amikor elkezdődött a szezon, a helyzet még más volt. Egy fiatal és egy tapasztalt pilótával rendelkeztünk. Ha viszont az utolsó futamokat nézzük, azt látjuk, hogy meglehetősen szabad verseny volt köztük. Innen kezdünk most.”

„A 2019-es könyv véget ért, most új kezdődik. Elindultunk egy új úton, ehhez pedig türelemre van szükségünk. Minden lehetségest megteszünk, mert a rajongók megérdemlik a győzelmeket” – emelte ki, hogy innentől 2020-ra helyeződik a hangsúly, elbízni azonban nem szabad magukat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?