DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Binotto sem számított arra, hogy Leclerc ilyen jó lesz

Év elején egy fiatal és egy tapasztalt pilótával indult a Ferrari, a szereposztás egyértelműnek tűnt: a csapatfőnök sem gondolta, hogy az új fiú végez előrébb a világbajnokságban.

Második szezonjában a Formula-1-ben és az elsőben a Ferrarinál Charles Leclerc két futamgyőzelmet szerzett – és még többször közel volt az elsőséghez –, valamint a mezőnyből legtöbbször, hétszer kvalifikált a pole-pozícióba. A bajnokság negyedik helyezettjeként négyszeres világbajnok csapattársa, Sebastian Vettel előtt végzett 24 ponttal.

„Nagyon elégedettek vagyunk vele, a szezonja kivételes volt hét pole-lal és két győzelemmel, Sebastian előtt végezni pedig óriási eredmény” – értékelte a monacói szezonját csapatfőnöke, Mattia Binotto. „Úgy gondolom, Charles mindenkit meglepett, nem csupán engem. Nagyon gyors, és egész szezon során kezelni tudta a nyomást.”



Binotto emlékeztetett rá, a szerepkiosztás egészen másnak ígérkezett, mikor Leclerc megérkezett az előző két évben bajnoki címre esélyes Vettel mellé: „Amikor elkezdődött a szezon, a helyzet még más volt. Egy fiatal és egy tapasztalt pilótával rendelkeztünk. Ha viszont az utolsó futamokat nézzük, azt látjuk, hogy meglehetősen szabad verseny volt köztük. Innen kezdünk most.”

„A 2019-es könyv véget ért, most új kezdődik. Elindultunk egy új úton, ehhez pedig türelemre van szükségünk. Minden lehetségest megteszünk, mert a rajongók megérdemlik a győzelmeket” – emelte ki, hogy innentől 2020-ra helyeződik a hangsúly, elbízni azonban nem szabad magukat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: