DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Hatalmas lehetőségeink nyíltak a Hondával

A holland pilóta rendkívül örül, hogy a japán gyártó ilyen gyors és megbízható motorral jelentkezett az évad második felében. Úgy véli, a Hondával nincsenek határok, óriási a fejlődési potenciál.

Bár a világbajnoki címért nem lehetett idén még harcban, így is nagyon elégedett Max Verstappen és a Red Bull-Honda. Tavaly nyáron nagyon sokan féltették az energiaitalosokat, hogy a felettébb kockázatosnak tűnő japán gyártóval szerződtek le, most már mindenki egyetért abban, hogy egyáltalán nem fáztak rá a váltásra.

„Még akár jobb szezonunk is lehetett volna, az év elején ugyanis nem harcolhattunk az első helyekért, csak utána kezdtünk látványosan felzárkózni. Ahogy feljavultunk, úgy nőtt az egész csapat önbizalma. Idő kellett ahhoz, mire a továbbfejlesztett első szárnyunk elkészült. Év közben nagymértékben fejlesztettük az autót és ugyanez volt a helyzet a motorral is, ami nagy örömet okozott” – ecsetelte véleményét Max Verstappen a Red Bull hivatalos weboldalán.

Verstappen rettentően elégedett a Hondával


„Öt motorcserénk volt az évben, de mindig csak az új fejlesztések éles bevetése miatt és nem azért, mert az erőforrás meghalt volna. Ez nagyon fontos, ha az ember a bajnoki címért akar harcolni, nem eshet ki ilyen miatt. Az évad csúcspontja az Osztrák és a Német Nagydíjon aratott győzelmem volt, Ausztria volt maga a tökéletesség, a Red Bull hazai pályáján, rengeteg holland szurkoló előtt megszerezni a Honda első győzelmét a V6-os érában.”

„Fontos, hogy idén nem voltak mélypontjaink, csak szerencsétlen pillanataink, összességében mindenki elégedett és nagyon izgatottan várjuk a következő évet. Amikor szükséges volt, nyomás alatt is mindig jó döntéseket hoztunk. Igazán fontos volt számomra, hogy rendkívül megbízható motorral rendelkeztem idén, ez ugyanis korábban mindig problémát okozott. Idén azonban egyetlen egyszer sem kényszerültünk kiállni motorhiba miatt.”

„Erre van szükségünk, hogy a világbajnoki címért harcolhassunk. Rendkívül jó benyomást tett rám, ahogy a Honda dolgozik és fejlődik. Nincsenek korlátok, mindent megtesznek értünk, hatalmas potenciál rejlik még bennük. Minden célt megvalósítottak, mindent betartottak, amit ígértek, még többet is produkáltak. Boldog vagyok, hogy tovább folytatjuk az együttműködést és jövőre még ennél is feljebb juthatunk” – tekintett előre Verstappen, aki év végére Charles Leclerc-t és a gyengélkedő Sebastian Vettelt is maga mögé utasította az összetett pontversenyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: