DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Marko: Lauda egyszerűen pótolhatatlan

Ugyan évek óta rivális csapatoknál dolgoztak, a Red Bull főtanácsadója és a Mercedes sikereiben oroszlánrészt vállaló Niki Lauda jóban voltak és Helmut Marko szerint nincs is, aki pótolhatná barátját.

Ezt az évtizedet kétségtelenül ez a két istálló, a Red Bull és a Mercedes határozta meg, a többieknek legfeljebb részsikerek jutottak. 2010 és 2013 között az energiaitalosok vezérpilótája, Sebastian Vettel hódította el zsinórban négyszer a világbajnoki címet, a hibridéra beköszöntével pedig 2014 óta a Mercedes nem talál legyőzőre.

Jó negyven éve barátkozott már össze egymással Dr. Helmut Marko és a később háromszoros világbajnokká váló osztrák legenda, Niki Lauda. Bár nem egy csapat sikereiért küzdöttek, a kölcsönös elismerés és a barátságos légkör uralkodott köztük. Rengeteg időt töltöttek együtt, ezért is hiányzik Markónak az idén májusban eltávozott Lauda.

Lauda és Marko mindig is jó viszonyt ápolt egymással


Bár egyikük sem volt csapatfőnök, komoly belátásuk volt a dolgok menetére, mindketten a Formula-1 meghatározó alakjainak számítottak. „Igen gyakran étkeztünk együtt, közben pedig elemezgettük a különböző dolgokat. Humoros, jó légkör uralkodott és mindig is elismertük egymást” – mondta el Marko a Servus TV adásában.

„Vannak emberek, akik azt gondolják, hogy Niki helyére állhatnak, de ő egyszerűen pótolhatatlan. Egészen nagyszerű személyiséget vesztettünk el, nagy kár, hogy már nem lehet közöttünk” – tette hozzá a főtanácsadó, aki nemrég arról is beszélt, hogy bár változatlanul nagyon kedveli Sebastian Vettelt, már nem gondolja, hogy a legjobb pilóták közé tartozna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: