Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. november 17. vasárnap

Lauda

Laudának ajánlotta a vb-címet Toto Wolff

Korábbi kollégáját és jó barátját emlegette a sorozatban hatodik világbajnoki cím bebiztosítása után a Mercedes vezére, de szóba került a Ferrari teljesítménye is.

részletek

F1-Archív: Vettel vagy Schumacher?

A két német világbajnokot több apropóból összehasonlították, Kubica nem mehetett a Minardihoz, Alesi visszavonult, az FIA pedig hajmeresztő kilencpontos reformtervet mutatott be. Október 10. hírei ezek voltak az F1-ben.

részletek

F1-Archív: Nem Raikkönen megy a Red Bullhoz

A Ferrarit megvádolták, Lauda keményen ostorozta egykori csapatát, Michael Schumacher rekorddal szerzett bajnoki címet, Ralf Schumacher fellebbviteli tárgyaláson bizonygatta ártatlanságát, Raikkönen egy évvel hosszabbított: ezek voltak az F1-es hírek augusztus 19-én.

részletek

Kinevezte az elhunyt Lauda utódját a Mercedes

Új nem-végrehajtó elnököt és egy igazgatótanácsi tagot nevezett ki a Mercedes-Benz Grand Prix: a Daimler AG fontos tisztségviselőit delegálták a csapathoz, Niki Lauda korábbi pozícióját Mark Schäfer tölti be.

részletek

Özvegyével együtt emlékezett Laudára Bernie Ecclestone

Megható pillanatokkal indult a szombati nap a Red Bull Ringen, ahol az F1 korábbi impresszáriója, Bernie Ecclestone a közelmúltban elhunyt legendára, Niki Laudára emlékezett annak özvegye, Birgit, valamint egyik fia, Lukas társaságában.

részletek

Megveheted Lauda 1975-ös Ferrariját

Elárverezik Niki Lauda 1975-ben világbajnoki címet szerző versenyautóját, a vörös gép öt éles bevetésen vett részt és segítségével futamgyőzelmet is aratott a nemrég elhunyt osztrák legenda.

részletek

Nem álltak az élen, mégis futamot nyertek

Lewis Hamilton úgy nyert Kanadában, hogy nem ő haladt át elsőként a célvonalon. Korábban azonban olyan is előfordult, hogy valaki egy pillanatig sem állt az élen, mégis övé lett a győzelem.

részletek

A családja le akarta beszélni a versenyzésről – Niki Lauda életének fontos állomásai

Niki Lauda halálával a Formula-1 az elmúlt héten újabb legendáját veszítette el. Egy rövid útra indulunk a háromszoros bajnok életében a legfontosabb állomások után kutatva.

részletek

Lauda Mercedes-motort adott volna a Red Bullnak

2014-ben hatalmas előnyre tett szert a gyári Mercedes istálló, a főtanácsadó, Niki Lauda mégis adott volna a bivalyerős erőforrásból az egyik legnagyobb riválisnak, ám végül lebeszélték erről.

részletek

Ecclestone nem megy el barátja, Lauda temetésére

Bár kifejezetten jó kapcsolatot ápoltak, a 88 éves Bernie Ecclestone az elvek embere. Hamilton elutazik a búcsúztatásra Bécsbe, Toto Wolff beszédet is fog mondani.

részletek

Így került Hamilton a Mercedeshez

Az ötszörös világbajnok emlékezett vissza arra a pillanatra, amikor megkeresték jelenlegi csapatától. Ross Brawn volt akkoriban a csapatfőnök, de először nem ő hívta fel Lewis Hamiltont.

részletek

Exkluzív: „Ez Laudának is tetszett volna!”

Ki gondolta volna, hogy a Mercedesnek ennyire meg kell izzadnia a Monacói Nagydíjon a győzelemért, ráadásul azért, mert stratégiai öngólt rúgnak? Valószínűleg kevesen, mégis így történt, és a csillagos mundér becsületét csakis Lewis Hamilton zseniális vezetése mentette meg. Ezt Toto Wolff is elismerte, akárcsak azt, hogy egy hasonló ballépéssel bármely másik pályán megszakadt volna az idei nagy sorozat.

részletek
Olvastad már?