Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. április 5. vasárnap

Lauda

Retro – Enzo bölcsességei

Enzo Ferrari: ehhez a névhez senkinek sem kell magyarázatot fűzni. A Formula-1 halhatatlanjára születésnapján, február 18-án ezúttal saját gondolataival emlékezünk, ahogyan ő fogalmazta meg őket memoárjában, a Rettenetes örömeimben.

részletek

Markónak esze ágában sincs nyugdíjba vonulni

Bár Niki Lauda személyében egyik legjobb barátját vesztette el, Helmut Marko nem is gondol a visszavonulásra. Továbbra is keményen dolgozik, okostelefonról, közösségi médiáról hallani sem akar.

részletek

Lauda részvényei visszakerülnek a Mercedeshez

Niki Lauda tavaly májusban távozott az élők sorából. Ekkor nagyjából 10% részesedése volt a Mercedes Formula-1-es csapatában, amit most családja visszaad a stuttgartiaknak.

részletek

Ifjabb Lauda igyekszik büszkévé tenni apját

Mathias Lauda számára még mindig hihetetlen, hogy édesapja a sport egyik hőse lett. A háromszoros világbajnok nyolc hónapja elhunyt, fia ekkor kezdett új fejezetet az életében.

részletek

Hamilton még mindig olvassa Lauda üzeneteit

A világbajnok szerint Lauda nélkül nem lett volna ugyanaz a Mercedes, mint vele - arról is beszélt, hogy milyen volt látni barátját a halála előtt és hogy miért hiányzik neki ennyire.

részletek

F1-Archív: Lauda nem kedvelte Hamiltont

Alonso a 2006-os vb-harcot élvezte legjobban, Bruno Sennából a Honda-utódcsapat pilótája lehet, Barrichellónak és Buttonnak a bajnoki címre fáj a foga. Ezek voltak december 28. Formula-1-es hírei.

részletek

Wolff három részre osztaná a Mercedes évét

A regnáló világbajnok alakulat F1-es vezetője szerint csupán a szezon elején voltak kiemelkedően versenyképesek, ám ez és a stabilitásuk is elegendő volt az újabb címek megszerzéséhez.

részletek

Wolff: Ez az év Niki miatt marad emlékezetes

Toto Wolff szerint hiába lett sorozatban hatodszor is világbajnok a Mercedes, erre az évre nem emiatt fognak emlékezni: Úgy marad meg bennük, hogy ekkor veszítették el Niki Laudát.

részletek

Marko: Lauda egyszerűen pótolhatatlan

Ugyan évek óta rivális csapatoknál dolgoztak, a Red Bull főtanácsadója és a Mercedes sikereiben oroszlánrészt vállaló Niki Lauda jóban voltak és Helmut Marko szerint nincs is, aki pótolhatná barátját.

részletek

F1-Archív: Villeneuve lehülyézte a két ferrarist

A kanadai szerint Rubens Barrichello és Michael Schumacher is viccet csinált a sportból 2002-ben. Lauda 52 évesen tesztelni akar, Alonso a McLarenhez igazol, Rosbergnek vécépapírra van szüksége: ezek voltak a hírek december 19-én.

részletek

F1-Archív: Laudát menesztik, Ecclestone-t megverik

Hamilton és Vettel időmérőn aláz, Ecclestone-t rablók bántalmazzák, Alonso házasodik, Villeneuve véleménye nagyot változik, Laudát kirúgja a Ford. Ezek voltak november 26. F1-es hírei.

részletek

Hamilton Lauda miatt nem tud örülni

Suzukában bebiztosította magának zsinórban a hatodik egyéni és konstruktőri bajnoki címet is a Mercedes, de a csapat öröme ezúttal kicsit más tónusú volt, mint az elmúlt öt évben.

részletek
Olvastad már?