DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

Kubica: Egy-két körig tudtunk más előtt maradni

Egyetlen terület volt, ahol a Williams fel tudta venni a versenyt a riválisokkal: Robert Kubica sűrűn nyert helyezéseket a rajtoknál. Pár körig meg is bírta tartani pozícióját.

A legnagyobb valószínűséggel 2019-ben utoljára láttuk Robert Kubicát a Formula-1-ben versenyezni: a lengyel és rajongói balszerencséjére egy különösen versenyképtelen Williamsszel, amellyel a pontszerzésre sem volt reális esély (Kubica, egyben a csapat egyetlen bajnoki egysége a kaotikus Német Nagydíjon, az Alfa Romeók utólagos büntetését követően született). Egyetlen területen azonban labdába tudott rúgni az FW42, mutatott rá a lengyel:

„Az első körben még el lehet rejteni a hátrányt. Az inkább az improvizációról szól, mint a tudásról, arról, hogyan érzünk rá, mi fog történni. A tapadás teljesen más, folyamatosan pörögnek az események. Én idén úgy éreztem, ezen a téren nagyon jók voltunk” – mondta a Racefans.net-nek Kubica. George Russell is elismeri, visszatérő csapattársa kifejezetten erős volt a rajtokban: bár a brit minden időmérőn előbbre végzett, a második félévben a lengyel rendre elé tudott kerülni a futamok elején.



Egy erős rajttal persze nem ment sokra a Williams az egész versenytávon, folytatta Kubica: „A mi tempónkkal nem igazán számított. Egy vagy két körig a többiek előtt lehetett maradni, aztán a legtöbb versenyen visszaelőztek. De legalább volt egy kis sebességünk, hogy harcoljunk másokkal, egyesek pedig látótávolságon belül maradtak. Normál esetben nem ez volt a helyzet.”

„Legalább a csapat számára voltak a szezonnak fontos tanulságai. Remélem, meg tudják oldani őket jövőre. Nem volt könnyű, bizonyos dolgok hátráltattak engem és George-t a versenyzésben” – összegezte a Williamstől teljesen elbúcsúzó Kubica.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: