DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A versenyzők is megszavazták, ki volt idén a legjobb pilóta

A 2019-es mezőny tagjai is megszavazták, hogy szerintük ki volt az év legjobb pilótája. Az elején aligha látunk meglepetést, azonban a top tízes lista második felében már megfordulnak nem várt nevek.

A 2019-ben induló 20 pilótából 15-es adták le voksukat, hogy megszavazzák az év tíz legjobb versenyzőjét. A két mercedeses, tehát Lewis Hamilton és Valtteri Bottas mellett a két ferraris, illetve Kimi Raikkönen sem szavazott.

Lewis Hamiltont már a csapatfőnökök megválasztották a mögöttünk lévő szezon legjobbjának, és ez a pilóták által felállított rangsorban sincs másképp, ahogyan a dobogó többi fokán is ugyanaz lett a kiosztás, tehát Verstappen a második, Leclerc pedig a harmadik helyen végzett.

Mindannyian felfértek a listára


Míg a csapatvezetők ranglistáján Sebastian Vettel az ötödik helyen állt a rangsorban, addig a pilóták úgy látták, hogy Bottas, Sainz, Ricciardo és Norris is jobb teljesítményt nyújtott a ferrarisnál.

Az utolsó két helyet George Russell és Pierre Gasly foglalja el, ami mutatja, hogy Russellt mennyire nagyra tartják még kollégái is, holott ő volt az egyetlen versenyző, aki nem szerzett pontot 2019-ben. Pierre Gasly pedig annak ellenére tudott felkerülni a tízes listára, hogy a szezon felénél a Red Bulltól a Toro Rossóhoz száműzték.

A 10 legjobb versenyző 2019-ben a pilóták szerint:

 1. Lewis Hamilton
 2. Max Verstappen
 3. Charles Leclerc
 4. Carlos Sainz
 5. Valtteri Bottas
 6. Daniel Ricciardo
 7. Lando Norris
 8. Sebastian Vettel
 9. George Russell
10. Pierre Gasly

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: