DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A csapatfőnökök szerint is Hamilton volt a legjobb

Az F1-es mezőny jelenlegi tíz csapatának vezetője is szavazott arról, kik voltak 2019 legjobb pilótái. Vettel jókorát zuhant, Russell remekül szerepelt, Raikkönen pedig sehol nincs a listán.

Minden év végén megkérik a Formula-1-es csapatfőnököket, hogy állítsák rangsorba az évad során nyújtott teljesítmény alapján a száguldó cirkusz mezőnyének pilótáit. Ebben elég gyakran eltérést tapasztalhatunk ahhoz képest, ahogy a világbajnokság összetett tabelláján végeztek.

A pontozási rendszer ugyanúgy zajlik, mint egy valódi F1-es futamon, az első helyezett huszonöt pontot kap és még a tizedik helyre rangsorolt versenyző is begyűjt egy egységet. Az első helyen nincs nagy meglepetés, az idén tizenegy futamon diadalmaskodó és a héten már Valentino Rossi MotoGP-gépével köröző Lewis Hamilton végzett az élen. Igaz, előnye sokkal kevésbé tetemes, mint a valódi pontversenyben, adja hírül a Gpblog.com szakportál.

Valtteri Bottast ezüstérme ellenére sem tartották elég jónak ahhoz, hogy az első háromban végezzen, Max Verstappen lett a második, Charles Leclerc pedig a harmadik, mindketten nagyon szép pontszámmal büszkélkedhetnek. Sebastian Vettel gyengélkedését minden csapatfőnök „honorálta”, Hamilton pontszámának alig több, mint az egyharmadát megszerezve végzett ötödikként. 

Ezen a tabellán Verstappen egészen megszorította Hamiltont


Némi meglepetést jelenthet, hogy a rengetegszer brillírozó Carlos Sainz mindössze hetedikként lett rangsorolva, alig néhány pontocskával megelőzve Daniel Ricciardót. A valódi pontversenyben teljesen utolsó George Russell itt sokkal jobban szerepelt, ugyanakkor a 2007-es világbajnok Kimi Raikkönen a legjobb tízbe sem fért be.

1.Lewis Hamilton - 169
2.Max Verstappen - 146
3.Charles Leclerc - 124
4.Valtteri Bottas - 68
5.Sebastian Vettel - 58

6.Alexander Albon - 57
7.Carlos Sainz Jr. - 55
8.Daniel Ricciardo - 49
9.George Russell - 41
10.Lando Norris - 38

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: