DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 1. csütörtök

Csapatfőnök

Új csapatfőnök is érkezhet az F1 színpadára?

Csapatfőnöki keringővel zárul 2022 az F1-ben, az istállók negyven százaléka fut majd új vezető irányítása alatt 2023-ban. Mi és miért történik most?

részletek

Négy csapatfőnököt fogyasztott el a Ferrari az utolsó vb-címe óta

Immár másfél évtizede nem nyert ferraris versenyző világbajnokságot a Formula-1-ben: ez idő alatt Mattia Binotto volt a negyedik vezető a Scuderia élén. Megnéztük az ő és három elődje mutatóit.

részletek

Feszültség az F1 és az FIA között a naptár miatt?

Sajtóhírek szerint a Liberty Media és egyes csapatfőnökök is elégedetlenkedtek, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség kiadta a 24 futamos jövő évi menetrendet – és ez nem az első eset.

részletek

Csapatfőnökök: Nem lett volna helyes távozni

Garanciákat kaptak az F1-es istállók a szaúdi hatóságoktól, hogy biztonságban vannak, s ezzel végül a versenyzőket is sikerült meggyőzniük az olajfinomítót ért pénteki rakétatámadás után.

részletek

Légy F1-es csapatfőnök: jön az F1 Manager 2022

A tervek szerint a nyáron érkezik az új játék, amelyben mindenki kipróbálhatja, milyen az egyik Formula-1-es csapat vezetőjének bőrébe bújni.

részletek

Váratlan: Raikkönen csapatfőnök lesz

Bár visszavonulása előtt azt mondta a 2007-es világbajnok, hogy most a családjával szeretne eltölteni némi időt, mégis komoly feladatot vállalt el 2022-re a Jégember, ugyanis csapatfőnök lesz.

részletek

Tost: Versenyképes autóval Gasly bármikor nyerhet

Nagy tehetségként kezdett a Toro Rossónál, majd Max Verstappen mellett 2019-ben teljesen önbizalmát veszítette az anyacsapatnál. Tavaly azonban komoly szintlépést tett, csapatfőnöke szerint győztes lehet.

részletek

Verstappen végzett a csapatfőnökök ranglistájának élén

Az F1-es csapatfőnökök körében elvégzett közvélemény-kutatás alapján 2021 legjobb pilótája egyértelműen az idei év világbajnoka, Max Verstappen lett. A szavazáson Mattia Binotto kivételével valamennyien részt vettek.

részletek

Letiltják a csapatfőnököket a rádióról

A 2021-es szezon érdekes újítása volt, hogy a nézők már a csapatok és a versenyigazgató közti rádiózást is hallhatják. Egyes csapatfőnökök visszaéltek az eszközzel, ezért Ross Brawn jövőre megszünteti a rádiókapcsolatot.

részletek

Schumacher lett volna a tökéletes csapatfőnök?

Norbert Haug szerint, ha Michael Schumachert nem éri a tragédiával felérő, súlyos síbalesete, mára sikeres csapatfőnök lenne, a legjobbak egyike. Valóban így történt volna?

részletek

Stroll miatt esett így vissza az Aston Martin?

Az egykori csapatfőnök szerint Lawrence Stroll számára kizárólag a saját maga által elképzelt út működőképes. A korábban remekül teljesítő mérnökök keze megkötve, a Mercedes másolása a lényeg.

részletek

Schumacher: Williams azt akarta, hogy pilótái szó szerint gyűlöljék egymást

Ralf Schumacher érdekes tapasztalatot osztott meg korábbi, F1-es múltjából. Frank Williams csapatfőnökként kifejezetten arra játszott, hogy két pilótája zsigerből gyűlölje egymást. Néha sikerült is.

részletek