Steward
Balogh Boglárka
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 22. vasárnap
Motor

Váratlan: Raikkönen csapatfőnök lesz

Bár visszavonulása előtt azt mondta a 2007-es világbajnok, hogy most a családjával szeretne eltölteni némi időt, mégis komoly feladatot vállalt el 2022-re a Jégember, ugyanis csapatfőnök lesz.

Korábban kipróbálta magát jégkorongban, raliban, NASCAR-ban, Formula-1-ben és még felsorolhatatlan mennyiségű sportban a finn Kimi Raikkönen, volt még egy hobbija ezek mellett, amit nagyon szívesen űzött: a motorozás.

Azon belül is a motokrossz, amely nemcsak az ő szívéhez áll közel, de az Instagramon nem egy olyan fotót vagy videót osztott már meg a Jégember, melyen kisfia, Robin is ezt a sportot űzi. F1-es visszavonulása idején folyton azt hangoztatta, hogy nem szeretné, ha be lennének táblázva ezután is a mindennapjai, most mégis egy elég komoly szerepkört fogadott el 2022-re.

Kimi Raikkönen ugyanis – honfitársával, Antti Pyrhonennel együtt – a Kawasaki Motokrossz-világbajnokságban szereplő gyári csapatának vezetője lesz. A 42 esztendős világbajnok elmondta, hogy nagyon is komolyan veszi az előtte álló feladatot.„Nem titok, hogy az egyik legnagyobb szenvedélyem az életben a motokrossz, de ez a csapat többet érdemel annál, minthogy csak egyszerűen hobbinak nevezzem ezt. Nagyon komoly feladat, így koncentrálnunk kell és a lehető legjobb eredményt vesszük célkeresztbe” – mondta Raikkönen, akinek egyébként eddig is volt érdekeltsége az MXGP-ben saját IceOne Racing nevű csapatával, melyet most felvásárolt a Kawasaki.

Most azonban egy gyári csapat élén kell bizonyítania a Jégembernek: „Most, hogy magam visszavonultam a versenyzéstől, több időm lesz ezzel foglalkozni, ha nem is feltétlenül a mindennapi ügyekkel, de stratégiai oldalról sokat segíthetek, felhasználva a tapasztalatomat azt illetően, hogyan is működik egy csapat és mi szükséges ahhoz, hogy világszinten is sikeres lehessen.”

„Mindenki örül annak a döntésnek, hogy a Kawasaki bennünket választott ahhoz, hogy gyári csapatot indítsanak. Tudom, hogy megfelelő háttérrel nagyobb esélyünk nyílik a siker felé vezető úton, így ez mindannyiunk számára hatalmas lehetőség a csapatnál.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: