DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 17. kedd
F1

A Red Bull sportigazgatója lesz az Audi F1-es csapatfőnöke

Az energiaitalosok bejelentették, hogy Jonathan Weathley távozik az alakulattól, hogy az Audi F1-es csapatvezetői posztját töltse be a 2024-es szezon után.

Komoly bejelentést tett csütörtök délután a Red Bull Racing: távozik tőlük Jonathan Wheatley sportigazgató – és szokatlan módon az energiaitalosok közleményéből az is kiderült, hogy ő lesz a 2026-ban a Sauber partnereként érkező Audi F1-es projektjének csapatfőnöke.

Christian Horner, a Red Bull csapatvezetőjének szavaiból kiderül: a 2024-es szezon végéig még marad a posztján a szakember, aki csaknem két évtizede dolgozik a bikáknál, majd ezt követően egy ideig kertészkedési szabadságon lesz, ezt követően csatlakozhat az Audihoz.

f1-wheatley-redbull



„Hosszú és sikeres kapcsolat volt ez Jonathannal 18 éven át. Hozzájárult hat konstruktőri és hét versenyzői világbajnoki címhez előbb csapatmenedzserként, majd az utóbbi időben sportigazgatóként, és ez örökké nyomot hagy a csapatunk történetében” – fogalmazott a bejelentés kapcsán Horner.

Wheatley néhány hónapon belül már a második komoly szakember, aki távozik a Red Bulltól, hiszen május elején jelentették be, hogy 2025 első negyedében a tervezőguru Adrian Newey is elhagyja a világbajnoki címvédő istállót.

Wheatley kapcsán egyébként rövid időre felmerült, hogy Horner utódja lehet, amikor februárban kirobbant a csapatfőnök körüli botrány – most a bejelentés értelmében az egyik riválisnál léphet végül előre a ranglétrán.

Az Audinál Wheatley tehát F1-es csapatfőnök lesz, ebben a minőségében alighanem a múlt héten bejelentett Mattia Binottónak, a projekt vezér- és vezető technikai igazgatójának fog majd jelenteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: