DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 7. szombat
F1

Mattia Binotto az Audi új F1-es vezére

Andreas Seidl és Oliver Hoffmann távozik, a Ferrari korábbi F1-es csapatfőnöke kapja meg a feladatot a 2026-ban érkező Audinál.

Augusztus 1-jétől Mattia Binotto veszi át az Audi F1-es projektjének irányítását, számolt be kedd délután az ingolstadti vállalat.

A 2026-ban esedékes F1-es beszállásra készüvle tovább erősíti a felsővezetését az Audi, ennek érdekében már mostantól a Sauber Motorsport és az Audi F1-es előkészületeinek technikai vezérigazgatója lesz, aki közvetlenül az Audi igazgatótanácsának jelent majd. Annak elnöke, Gernot Döllner a sajtóközleményben úgy fogalmazott, hogy nagyon örül annak, hogy egy ilyen tapasztalt szakembert tudtak megnyerni a projektjüknek.

f1-binotto-2023



A hír másik rendkívül fontos szegmense az, hogy a projektet egészen eddig igazgató, az elejétől felépítő Andreas Seidl, valamint Oliver Hoffmann is távozik a bejelentés értelmében, tehát nem melléjük, hanem helyettük, őket váltva nevezik ki Binottót.

f1-seidl-hoffmann-audi

A döntéssel kapcsolatban Döllner úgy fogalmazott, hogy világos vezetői szerkezetre és független döntéshozatalra van szükségük, de megköszönte Seidl és Hoffmann eddigi munkáját.

Így az Audi projektje még azelőtt vesz drámai fordulatot, hogy igazán elkezdődhetett volna, hiszen már 2024 közepén teljes lefejezésen esik át az alakulóban lévő, és a mezőnyhöz csak 2026-ban csatlakozó istálló.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: