DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rossi: Ezek után még inkább Hamilton-rajongó lettem

Lewis Hamilton és Valentino Rossi egymás versenygépével körözhetett Valenciában a héten. Rossi korábban többször is tesztelt még a Ferrarival, emiatt látja, hogy nagyban változtak az autók.

Valenciában került sor a már régóta beharangozott eseményre, amikor is Lewis Hamilton felülhetett Valentino Rossi Yamaha YZR-M1-esére, ezzel egy időben a kilencszeres világbajnok, legendás olasz motorversenyző pedig Hamilton 2017-es Mercedesét vezethette a spanyol versenypályán.

„Korábban is nagy rajongója voltam Lewisnak, de most még inkább az lettem. Fantasztikus napot zártunk, ahol az autó- és motorsport két csúcskategóriája nemcsak, hogy találkozott, de még közösen együtt is dolgozott” – nyilatkozta nagy örömmel Valentino Rossi, aki még jövőre is a MotoGP-ben fog versenyezni.

Rossi szerint Hamilton a nehéz körülmények között is remekül motorozott

„Csodálatos lehetőség volt számomra, hogy kipróbálhattam a Mercedes W08-asát. Korábban is teszteltem már F1-es autókat (például Michael Schumacher Ferrariját másfél évtizeddel ezelőtt), de azóta rengeteg minden változott. Az autó kezelése nagyszerű és nagyon jó volt együtt dolgozni a Mercedes-AMG-Petronas istállóval.”

„Bámulatos, milyen sebességet lehet elérni ezzel az autóval, a G-erők nem voltak annyira rosszak, igaz, kellett egy kis idő, hogy hozzászokjak. Amikor megtaláltam a ritmust, már tudtam neki nyomni, óriási élmény volt. Egyetlen napra Formula-1-es pilótának érezhettem magam, azt kívántam, hogy sose érjen véget ez a nap.”

„Lewisnak nem volt könnyű dolga, mert Valencia technikailag nehéz pálya és az idő is szelesre fordult. Ennek ellenére kiválóan motorozott. Rendkívüli módon élveztem ezt az eseményt és úgy gondolom, ő is örömét lelte ebben a napban. Ezt mi sem bizonyította jobban annál, minthogy alig akarta abbahagyni a körözést a motorral. Remélem, a jövőben még lesz ehhez hasonló élményünk” – összegezte az érdekes napot Valentino Rossi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: