DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Hamilton verziója szerint nem volt esés a MotoGP-teszten

Váratlan csend övezi, mi történt Hamilton és Rossi beharangozott üléscseréjén Valenciában. Az F1-es elmondása szerint „nem volt semmiféle probléma egyáltalán”, holott az olasz sajtó arról ír, összetörte a Yamahát.

Csinnadrattával harangozták be Lewis Hamilton és Valentino Rossi üléscseréjét: előbbi a Yamaha MotoGP-motorját, utóbbi a Mercedes Formula-1-es versenygépét vezette a valenciai pályán, hétfőn. Az előzetes felhajtás ellenére azóta sem érkeztek képek vagy videós anyagok a promóciós eseményről, ami felettébb szokatlan manapság, amikor a csapatok közösségi csatornáikon a versenyhétvégék és egyéb fontos eseményeket sűrű posztolással közvetítik. Az utolsó hivatalos hír Rossi üléspróbájáról szólt.



Az olasz sajtó tudni véli a csend okát: a Corriere della Sera szerint Lewis Hamilton ugyanis összetörte Valentino Rossi Yamaháját a pályán, azonban nem lett komolyabb baja a motornak és a versenyzőnek sem. Hamilton – talán az olasz sajtóhírre reagálva – ugyancsak szerdán délelőtt a következő posztot tette közzé a közösségi médiában:

„Reggelt, világ! Remélem, mindenki nagyszerűen van. Sajnálom, amiért egyelőre nincs hír arról, min ügyködtem én és Vale, csak annyit mondhatok, hogy epikus volt. Mindketten remekül éreztük magunkat, nem volt semmiféle probléma egyáltalán, ez volt legjobb napunk valaha!” – olvasható az Instagramon Hamilton posztja, amely alapján nem történt baleset. Remélhetőleg nemsokára hivatalos tájékoztatás és képanyag is érkezik a tesztről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: