DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Rossi már üléspróbán a Mercedesnél: jön a gépcsere Hamiltonnal!

Napokon belül sor kerül a sokak által várt cserére, amely során Valentino Rossi Lewis Hamilton Mercedesébe, a brit pedig a „Doktor” Yamahájára ülhet fel.

Hosszú hónapok óta tervezik, most pedig már csak néhány nap, és valóban meg is valósulhat Valentino Rossi és Lewis Hamilton gépcseréje. Amit eddig tudni lehet a közös szponzor, a Monster által lehetővé tett és szervezett eseményről, hogy december 9-én, hétfőn kerül sor rá a valenciai pályán.

Mivel Hamilton csapata, a Mercedes már felhasználta a Formula-1-es szabályokban engedélyezett mennyiségű promóciós tesztet, Rossi bizonyosan nem a brit idei autójába ülhet majd bele. A legfrissebb verzió, amelyet a szabályok szerint használhat az olasz, a 2017-es gép, amely ugyancsak világbajnok lett Hamilton kezei között. A hatszoros vb-győztes számára viszont nem lesz megszorítás, milyen MotoGP-s Yamahára ülhet fel, de valószínűsíthető, hogy bemelegítésként előbb majd egy Superbike-géppel fog körözni.

Hamiltonnak egyébként épp a Yamaha Superbike-motorjával van tapasztalata tavalyról, amikor Michael van der Mark és Alex Lowes útmutatásával körözött Jerezben. Rossinak ennél sokkal komolyabb autós és F1-es múltja van: az előző évtizedben többször is tesztelt a Ferrarival, sőt hivatalos teszten is részt vett, s még az is felmerült, hogy esetleg átmegy a száguldó cirkuszba. Legutóbb azonban 2010-ben vezetett F1-es gépet, vagyis annak is lassan tíz éve.

Mindenesetre a felek már készülnek a rendhagyó eseményre: a „Doktor” Instagramjára feltöltött fotó tanúsága szerint az olasz a minap üléspróbán járt a Mercedesnél. „Úgy gondolom, én és Lewis Hamilton hamarosan jól fogunk szórakozni” – írta a fotó mellé a kilencszeres világbajnok motoros. Hamilton pláne nem tudta titkolni izgatottságát: „Már az is elképesztően szürreális lesz, hogy Valentinóval lehetek egy pályán, igazi megtiszteltetés, egy valódi sportikon. A motor pedig hihetetlenül gyors lesz!” – idézi a britet a Crash.net.

Fotó: Valentino Rossi Instagram

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: