DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCR

Megvan Nagy első dobogója, Michelisz többeket levadászva hetedik!

Mivel a Zengő Motorsport fiatalja, Nagy Norbert a 10. helyet szerezte meg a ma délutáni időmérőn, ő indulhatott a pole-ból az esti futam fordított rajtrácsának köszönhetően, mindezt életében először.

A második futam előtt, szombat délután rendezett időmérő edzést Michelisz Norbert nyerte a Slovakiaringen, de a szokásos lebonyolítási rend szerint második futamként előbb a fordított rajtrács szerinti felállás után indultak el.

A fordított rajtrács felállítása során a szerencse, na meg persze a megszerzett tizedik hely a Zengő Motorsport fiatal versenyzőjének, Nagy Norbertnek kedvezett, aki így pályafutása során először rajtolhatott az első rajtkockából. Mellőle a bajnoki címre hajtó Gabriele Tarquini várhatta a rajtot, mögötte a második sorban pedig ott volt a két belga, Benjamin Lessenes és Fred Vervisch Hondájával, illetve Audijával.

Az első futam győztese, Pepe Oriola az ötödik helyre kvalifikálta magát egy másik cuprás, mögötte pedig az időmérő Q3-as szakaszának résztvevői sorakoztak: Filippi, Muller, Guerrieri, Comte és Michelisz.

A rajt előtt újabb turbóügy volt kialakulóban, ugyanis ezúttal a Hondáknak néztek a körmére, és a 4-ből hármat szabálytalannak is ítéltek ugyanaz miatt, amiért a hyundaiosokat is - a turbónyomásnál produkáltak már szabálytalan értékeket. Ami a különbség, hogy a hondások fellebbeztek, így legalább erre a futamra elfoglalhatták rajthelyeiket.

03718007_244



A rajtot Tarquini kapta el a legjobban, de Nagy be tudott mögé sorolni a második helyre, Yvan Muller elé. Utóbbi kettő rögtön el is kezdett egymással csatázni, Muller ugyanis nagyszerűen rajtolt és érthető módon ment volna még tovább, Tarquini és az első hely után. Az élmezőnyben az első körökben viszonylagos nyugalom volt, hátrébb voltak nagy felzárkózások, illetve további próbálkozások.

Michelisz a rajtnál visszaesett egy pozíciót, ezzel kiszorult a pontszerzők közül. Tarquini magabiztosan vezetett a verseny feléhez közeledve, mögötte tisztes távolban jött a továbbra is egymással bíbelődő Nagy-Muller páros. Mögöttük is volt némi légüres tér, Oriola jött mögöttük jó másfél másodperces hátrányban, Lessenes-nel, Filippivel és Vervisch-sel a nyakán.

A verseny vége felé haladva azt láthattuk, hogy Michelisz visszakapaszkodik a top 10-be, köszönhetően annak is, hogy egyre többen kezdtek el hibázgatni és meglátogatta nem egy versenyző a füvet és/vagy a sóderágyat.

Tarquini kényelmes előnnyel nyerni tudott, de Nagyra sem jelentett már Muller komoly fenyegetést, a magyar így befutott második helyen a francia világbajnok előtt. Oriola, Lessenes és Filippi nem fért fel a dobogóra, sőt, Filippinek azzal kellett foglalatoskodnia, nehogy Michelisz még az utolsó néhány körben megelőzzte. Michelisz végül hetedikként futott be, ami egész komoly javítás a rajtpozícióhoz képest. Michelisz mögött Vervisch, Guerrieri és Ehrlacher tudott pontot szerezni.

Végeredmény:

wtcrsvk2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: