Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 20. vasárnap
USA

Ecclestone megakadályozta volna Alonso kalandját

Az F1 korábbi elsőszámú embere is azon az állásponton van, hogy nem szabadott volna elengedni a kétszeres világbajnokot az Indy500-ra – igaz, abszolút megérti a spanyol motivációját.

Fernando Alonso és a McLaren-Honda néhány napja az egész sportvilágot megdöbbentette, amikor bejelentették, hogy a kétszeres Formula-1-es világbajnok idén kihagyja a Monacói Nagydíjat, s helyette inkább a legendás indianapolisi 500 mérföldes viadalon áll rajthoz.

A szurkolók jelentős része nagy lelkesedéssel fogadta a hírt, néhányan azonban – beleértve a Red Bull főnökét, Christian Hornert – egyenesen őrültnek nevezték a csapatot és a pilótát.

alonso-mclaren-bahrein-day1

Természetesen megkérdezték a dologról Bernie Ecclestone-t is – az F1 éléről néhány hónapja eltávolított üzletember is hasonló álláspontot képvisel: „Azt mondtam volna neki, hogy várja meg, amíg lejár a szerződése. Utána azt csinál, amit akar. A kellős közepén vagyunk a Formula-1-es szezonnak, és ő egy F1-es versenyző” – idézi szavait az F1i.com szakoldal.

Ecclestone hozzátette: ha még mindig ő lenne a száguldó cirkusz ura, megpróbált volna nyomást gyakorolni a wokingi gárdára, hogy ne indítsák Alonsót egy rivális széria versenyén. „Úgy gondolom, ha meggyőzhetem volna a McLarent arról, hogy ne menjenek, akkor megtettem volna” – fogalmazott Ecclestone, aki ugyanakkor megérti a spanyol motivációját: „Egyáltalán nem örülök, hogy a mezőny végén kell látnom őt. Szóval szerintem ez igazából az ő szempontjából jó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?