DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

Ecclestone megakadályozta volna Alonso kalandját

Az F1 korábbi elsőszámú embere is azon az állásponton van, hogy nem szabadott volna elengedni a kétszeres világbajnokot az Indy500-ra – igaz, abszolút megérti a spanyol motivációját.

Fernando Alonso és a McLaren-Honda néhány napja az egész sportvilágot megdöbbentette, amikor bejelentették, hogy a kétszeres Formula-1-es világbajnok idén kihagyja a Monacói Nagydíjat, s helyette inkább a legendás indianapolisi 500 mérföldes viadalon áll rajthoz.

A szurkolók jelentős része nagy lelkesedéssel fogadta a hírt, néhányan azonban – beleértve a Red Bull főnökét, Christian Hornert – egyenesen őrültnek nevezték a csapatot és a pilótát.

alonso-mclaren-bahrein-day1



Természetesen megkérdezték a dologról Bernie Ecclestone-t is – az F1 éléről néhány hónapja eltávolított üzletember is hasonló álláspontot képvisel: „Azt mondtam volna neki, hogy várja meg, amíg lejár a szerződése. Utána azt csinál, amit akar. A kellős közepén vagyunk a Formula-1-es szezonnak, és ő egy F1-es versenyző” – idézi szavait az F1i.com szakoldal.

Ecclestone hozzátette: ha még mindig ő lenne a száguldó cirkusz ura, megpróbált volna nyomást gyakorolni a wokingi gárdára, hogy ne indítsák Alonsót egy rivális széria versenyén. „Úgy gondolom, ha meggyőzhetem volna a McLarent arról, hogy ne menjenek, akkor megtettem volna” – fogalmazott Ecclestone, aki ugyanakkor megérti a spanyol motivációját: „Egyáltalán nem örülök, hogy a mezőny végén kell látnom őt. Szóval szerintem ez igazából az ő szempontjából jó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: