DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

Michelisz elmondta, szándékosan engedte-e el Tassit

Magyar himnusztól zengett a Hungaroring, a M1RA első győzelme rögtön kettős siker lett: Michelisz Norbi úriemberként viselkedett a rajtnál, de vajon szándékosan hagyta győzni fiatal csapattársát?

Michelisz Norbert pole-pozícióból kezdhette első versenyét saját csapata, a M1RA színeiben, a végén azonban meg kellett elégednie a második pozícióval. Tassi Attila ugyanis már az első métereken átugrotta őt, hogy aztán a leintésig a volkswagenes Jean-Karl Vernay-jel csatázzon. A csapattulajdonos azonban így is örült eredményének, és természetesen ódákat zengett a 18. életévét nemrég betöltött, immáron TCR-futamgyőztes csapattársáról.

„Eddig minden nagyszerűen sikerült, de elsősorban szeretnék gratulálni Attilának, mert nem én engedtem el őt a rajtnál, hanem ő indult brilliánsan” – oszlatta el a kételyeket Michelisz. „Nem is tudtam mit tenni ellene, onnantól fogva pedig a csapat érdekeit tartottam szem előtt: Jean-Karl (Vernay) nagyon keményen nyomta, és több helyen is gyorsabb volt nálam. Próbáltam védeni az íveket, és segíteni Attilának, hogy óvja a gumikat.”

„Köszönettel tartozom Jean-Karlnak is, hiszen sportszerűen autózott, hiszen néhol nagyon rámesett. Hatalmas gratuláció jár a csapatnak is, hiszen minden a terv szerint alakult, mostantól fogva azonban a második versenyre kell koncentrálnunk. Kicsit elhamarkodott lenne túlságosan ünnepelni: azt szeretném, hogy mindenki koncentrált maradna, mert van még egy fontos versenyünk, ahol szintén van esélyünk a dobogó megszerzésére.”

A versenyt követő sajtótájékoztatón Michelisz nem titkolta, mennyit jelent számára saját csapata és Tassi első diadala. „Számomra olyan volt, mintha megnyertem volna a versenyt. Attila a szezon elejétől megérdemelte ezt a győzelmet – egyértelműen látszik, hogy rengeteget fejlődött tavaly óta. Emlékszem még Makaóra, az első WTCC-győzelmemre, a 2012-es hungaroringi sikeremre, de ez is életreszóló élmény számomra. Úgy vélem, Attila számára ez jelenti a végső önbizalomfröccsöt a következő versenyekre, hogy célba vegye a bajnoki címet. Lehet, hogy csak 18 éves, de tökéletes munkát végez.”

A pole-pozíciósnak felvetették azt is, hogy vajon láthatjuk-e még őt a M1RA színeiben versenyezni a közeljövőben. „Jelenleg az a helyzet, hogy az anyagiakon múlik minden. Az ausztriai baleset miatt nagy a nyomás a csapaton, és nem akarok beleavatkozni Roberto és Attila esélyeibe a következő versenyeken. Boldogan jönnék ismét, és ha sikerül módot találnunk rá, akkor újra versenyezni fogok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: