DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gyorsasági (Gy)

Keszthelyi Vivien triplával zárta az idei szezont a Hungaroringen

Keszthelyi Vivien, az Audi Sport versenyzőakadémiájának egyetlen magyar tagja mindhárom sprint futamot megnyerte saját kategóriájában az elmúlt hétvégén, a túraautós országos bajnokság Hungaroringen rendezett idényzáró fordulóján, s ezekkel a sikerekkel búcsúzott egy időre Magyarországtól és a hazai bajnokságtól.

A Team VRS 15 éves pilótája a vasárnapi időmérő edzést nagy fölénnyel nyerte meg a 2000 köbcenti alattiak mezőnyében, majd az első, a második és a harmadik sprintversenyen is magabiztosan hozta be elsőként a célba az Audi TT Cup versenyautót. A nap utolsó, estébe nyúló hosszú távú (endurance) versenyén kategóriájában első, abszolútban harmadik lett, s ezzel egy olyan futammal zárta le pályafutása ezen szakaszát, amelyen együtt versenyzett olyan nevekkel, mint Zengő Zoltán és Bódis Kálmán.

vivien-keszthelyi-audi-sport-hring-161009-5



Az Audi Sport versenyzőakadémiájának legfiatalabb tagja ezzel a hétvégével egy korszakot zárt le, mert a nézők hosszú ideig most láthatták utoljára Magyarországon versenyezni ezzel az autóval. Az Audi TT Cup Racert egy évig biztosan nem láthatja majd a hazai közönség, mivel az Audi TT Cup-ban is használt versenygépek közül ez a világon az egyetlen, amely nem a márkakupa-sorozatban szerepelt ebben az évben, s az Audi jövőre sem biztosít ilyen autót egyetlen más csapat részére sem a márkakupán kívül.

vivien-keszthelyi-audi-sport-hring-161009-4

Keszthelyi Vivien decemberben betölti 16. életévét, így jövőre lehetősége lesz a korához képest legnehezebb sorozatban indulni az Audi Sporttal közös terveknek megfelelően. Mindemellett az sem kizárt, hogy egy más típusú autóval a Közép-európai Zóna Kupa és/vagy a nemzetközi TCR-sorozat egyes futamain is rajthoz áll, ha ezeknek a sorozatoknak a versenynaptára nem keresztezi a fő célokat.

vivien-keszthelyi-audi-sport-hring-161009-3

Keszthelyi Vivien az életkorához képest a lehető legmagasabb kategóriában, a lehető legnagyobb teljesítményű versenyautóval versenyzett a 2016-os szezonban, amelynek során a várakozásokat felülmúlva, kiváló eredményeket ért el, erősebb versenyautókkal szemben mutatta be rátermettségét, miközben egyre jobban megismerte az autóját, valamint a szezon előtt, a szintén tudatosan választott Hankook gumikeveréket is tesztelte.

A Team VRS 15 éves versenyzője hétfőn már elutazott Németországba, a Nürburgringre, ahol az Audi Sport versenyzőakadémiájának aktuális programjaira kerül sor a héten.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: