DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Gyorsasági (Gy)

Újabb dobogós hétvége Brnóban

Egy remek hétvégét teljesített a Gender Racing Team Brno-ban a MASARYK RACING DAYS & BOSS GP versenyhétvégéjén a legendás régi versenypályán. A bajnoki forduló versenyfutamai az FIA CEZ Zone Trophy, a DREXLER Formel Cup, az ESET Cup valamint az MNASZ Autós Gyorsasági Bajnokság értékeléseibe is bele számítottak melyeken Szabó Nikolas ismét értékes bajnoki pontokat hozó dobogós helyezéseket ért el.

A Gender Racing csapata a legendás pályán tulajdonképpen már a hét közepétől megkezdte a versenyhétvégét a boksz szerdai elfoglalásával és felépítésével, hogy a csütörtöki szabadedzésekre már minden készen álljon, így maximálisan ki lehessen használni az időt a minél jobb beállítások megtalálására. Erre négy alkalom adódott a hivatalos tesztnapon, ami biztató eredményekkel zárult, így a GRT versenyzője bizakodva várhatta a versenyhétvége első hivatalos szabadedzését és az első versenyfutam pénteki időmérőjét.



Az időmérő egy kisebb, bosszantó technikai hibával indult, de Nikolas ennek ellenére is a negyedik rajthelyre kvalifikálta magát az első futam rajtrácsán. Az első versenynapon a formulaautók D2-es kategóriájának számára kizárólag az első futam volt az egyetlen pályára lépési lehetőség. Már az időmérő alapján is eléggé kivehetőek voltak az erőviszonyok, ám a futamon nagyon egyértelművé váltak. Már az első körökben széthúzódott az élmezőny is és viszonylag eseménytelenül zajlott a verseny. A sorrendben akkor állt be változás mikor Nikolas cseh ellenfele az egyik kanyarban hibázott és a kavicságyba sodródott. Szerencsésen vissza tudott jönni a pályára, de ennek köszönhetően jelentős hátrányba került, így a GRT versenyzője vette át a harmadik helyet, melyet meg is őrzött a leintésig, ahol az összetett értékelés harmadik és a kategória második helyén zárhatta az első futamot.

A vasárnapi versenynap egy cseppet sem adott teret a legapróbb hibának sem, hiszen korán reggel már a második futam időmérőjével indult a program melyet még a szélsőséges, már-már viharos erejű széllel járó időjárás is nehezített. Szerencsére a pálya száraz maradt, így egy kicsit ideálisabb körülmények között folyhatott a harc a rajtrács pozícióiért. Ezen az időmérőn szintén a negyedik rajtkockába hozta Nikolas a GRT F3-as Dallaráját. Az időjárás végül megkegyelmezett a majdnem délben startoló mezőnynek, így a verseny is száraz pályán zajlott. A futamon az előző napihoz hasonlóan alakultak az erőviszonyok csak az élen folyt komolyabb csata. Bár Nikolas jó rajtot vett, de a később kialakuló különbség miatt a dobogós helyezések sorsába most nem tudott beleszólni. A GRT versenyzője végül a rajtpozícióját megőrizve a negyedik helyen zárta a második versenyt, mely ezúttal a kategória negyedik helye is volt egyben.

Gender Tamás csapatfőnök ezúttal személyesen is csapatával tölthette a második versenynapot és szívesen értékelte a hétvégét valamint az idei szezont:

„Az év elején komoly energiákkal, teljesen felújított F3-as technikával arra számítottunk, hogy a szezonban sokkal közelebb tudunk majd kerülni a futamgyőzelmekhez és küzdelemben lehetünk majd valamelyik bajnoki értékelésben a bajnoki címért, de sajnos a technika ördöge ezt idén nem így gondolta. Ennek ellenére is nagyon büszke vagyok a csapatra, mert mindenki erőn felül beleadott minden energiát, nem csüggedtek el a néhány kudarc miatt, hanem kiváló csapatmunkában próbáltak javítani az eredményeken. Ez az év folyamán azért egy-két kiváló részeredmény és számos dobogós helyezés formájában is nagyszerűen megmutatkozott. Külön köszönet jár a szurkolóknak is a támogatásért és a biztatásért, Ők az idei évben a pályán kívül is több rendezvényen találkozhatnak velünk a 2022-es szezon hátralévő részében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: