DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gyorsasági (Gy)

Évértékelő: A közösség ereje

A hétszeres bajnok Tim Gábor a 2022-es versenyszezonra ülés nélkül maradt. Miután 2020-ban és 2021-ben megnyerte a Swift Cup Europe nemzetközi sorozatot, újabb lépés állt előtte, még nívósabb európai szériába szeretett volna fellépni. Ahhoz, hogy ez végül sikerüljön, hazánk első sikeres autósportos adománygyűjtésére volt szükség.

A holtszezon folyamán Tim Gábor több csapattal is felvette a kapcsolatot, igen kedvező ajánlatokat kapott a TCR Europe-ból és TCR Eastern Europe-ból, de végül a francia GM Sporttal jutott megegyezésre, mely csapat többek közt a Clio Cup Europe bajnokságban is indít autókat. Az elsődleges cél ugyan nem sikerült, Gábor a szezon elején anyagi okok miatt nem tudott rajthoz állni, így a szurkolói többször is biztatták: indítson közösségi gyűjtést, ők támogatni fogják. Végül belevágott, és nem bánta meg.



Először a Hungaroringre sikerült adománygyűjtés útján a költségvetést összeállítania, majd a Red Bull Ringen is rajthoz állhatott az Európa legnagyobb mezőnyével futó márkakupában. A hungaroringi első versenyen a 10. helyről lökték ki, majd a második futamon a kilencedik lett. Pár héttel később a Red Bull Ringen már egy 40 fős mezőnyben mérettette meg magát: az első versenyen itt is kiesett egy baleset miatt, de a második futamon már remekül szerepelt, hiszen a 14. helyről az ötödik helyre küzdötte előre magát.

Tim Gábor 2023-ban újra megpróbálja a lehetetlennek tűnő feladatot, és egész idényre próbál támogatókat találni, melyhez a weboldalán lehet csatlakozni: https://timgabor.hu/tamogatas/

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: