DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Gender: A második hazai pályán

A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakia Ringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán legrangosabbnak számító fordulóján, az OMV MAXXMOTION GRAND PRIX OF SLOVAK REPUBLIC versenyhétvégén.

A hazai pálya titulus azért is jár duplán a Dunaszerdahely melletti aszfaltcsíknak, mivel a GRT-t a pálya 2009-es átadása óta rengeteg izgalmas verseny, rengeteg sportélmény és sok szép eredmény, valamint végül, de nem utolsó sorban, remek sportbarátságok kötik a pályához. A másik aktuális kötődés a GRT jelenlegi versenyzője, a többszörös szlovák gokart bajnok és MNASZ Formula Renault bajnok Szabó Nikolas, aki szintén a GRT-nél kezdte formula autós pályafutását és jelenleg a csapat F3-as Dallara-ját hajtja, így természetesen hazai pályán a mostani versenyhétvégén is.

GRT_Slovr2



Az idei szlovák versenynek különösen bizakodóan vág neki a csapat és korábbi bajnoka, hiszen az elmúlt versenyhétvégék általános tapasztalata alapján egyre jobban kezd összeállni az F3-as technika. Folyamatosan sikerült gyorsulni és a legutóbbi bajnoki fordulón Nikolas egy parádés rajttal is alaposan meglepte az ellenfeleket az Automotodrom Grobnik-on. A Slovakia Ringen is szokás szerint két versenyfutam vár a remélhetően megszokottan népes mezőnyre. A program szokás szerint pénteken a szabadedzésekkel kezdődik,   amelyen kora délelőtt léphet először pályára a forma autós mezőny. Szombat reggel lesz lehetőség megfutni az időmérőn a lehető legjobb kört a délutáni első versenyfutamhoz. A vasárnapi versenynapon reggel a kategória második időmérőjével indul a program, majd a második versenyfutamra 13 óra után kerül sor.

Gender Tamás csapatfőnök is bizakodva várja a versenyhétvégét: „Nagyon várjuk már ezt a versenyhétvégét, hiszen a Slovakia Ring mindig az egyik legrangosabb eseményt szolgáltatja a bajnokság fordulói közül, népes mezőnnyel és népes közönséggel. Valóban a pálya átadása óta mindig szívesen jön ide a csapat akár egy tesztnapról, akár egy versenyhétvégéről van szó éppen. Rengeteg izgalmas sportélmény és egy-két keményebb kaland, de legfőképpen sok nagyszerű eredmény köt minket ehhez a helyszínhez. Most is nagyon bízunk benne, hogy egy eredményes, nagyon jó hangulatú hétvége előtt állunk, hiszen nagyon biztatóak voltak az eddigi eredmények, amelyeket elértünk az autó év eleji teljes felújítása óta. A fiuk sokat dolgoztak rajta a két verseny között, hogy ezen a pályán is tovább gyorsulhassunk. Ráadásul Nikolas számára ez az igazi hazai pálya és idén is szeretnénk, ha a dobogó tetején állhatna a futamokat követően. A Hungaroring mellett ez a helyszín van a legközelebb, ahová a hazai autósportrajongók is könnyedén el tudnak jutni, így itt még nagyobb szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne a csapattal és versenyzőnkkel személyesen is találkozni!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: