DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F2/F3

Latifi: Elég az F2-ből, irány a Formula-1!

Noha még be sem mutatkozott a Formula-1-ben, jövőre már versenyzői ülésben reménykedik Nicholas Latifi, aki a hétvégi Kanadai Nagydíjon ülhet életében először F1-es versenyhétvégén a volán mögött.

Nicholas Latifi úgy érzi, ennyi tapasztalat, amivel ő rendelkezik, bőven elég számára ahhoz, hogy fellépjen a legmagasabb géposztályba, a Formula-1-be. Ha egy picit jobban megnézzük a kanadai pilóta alsóbb kategóriákban elért eredményeit, bizony meglepődve olvashatjuk nyilatkozatát, hiszen a tavalyi silverstone-i F2-es sprintversenyen aratott győzelmén kívül mindössze 2012-ben egy olasz F3-as futamon állhatott a pódium legfelső fokán.

Dobogós helyeket persze gyűjtött néhányat, 2017-ben például 9 pezsgőt bonthatott futamai végén a 22 esztendős versenyző, ám ezek zömében harmadik helyek voltak, igaz, a tavalyi bakui versenyen mindkét F2-es megmérettetést dobogós pozícióban zárta. Azerbajdzsánban olyannyira jól érzi magát Latifi, hogy idei eddig egyetlen trófeáját is a Kaszpi-tenger partján szerezte.

Az F1-es bemutatkozáshoz azonban nem feltétel, hogy valaki halomra nyerje magát az alsóbb szériákban, mint például az azóta már a Saubernél is igen komoly eredményeket elérő Charles Leclerc tette. Latifi a hétvégi Kanadai Nagydíj első szabadedzésén a Renault-val életében először vehet részt hivatalos versenyhétvégén a legnagyobbak közt.



„Nyilvánvalóan ez nagyon különleges lesz számomra" ‒ mondta Latifi a Le Journal de Montreal nevű kanadai lapnak. Carlos Sainz és Nico Hülkenberg várhatóan jövőre is marad csapatánál, ám a Force Indiánál például egyáltalán nem biztos, hogy Sergio Perez és Estban Ocon fogja vezeti a csapat két autóját. Nem szeretnék még egy szezont az F2-ben eltölteni, célom egyértelműen a Formula-1.”

Aki pedig egy picit is szereti az összeesküvés-elméleteket, már akkor az F1-ben látta Latifit, mikor édesapja, Michael nem oly régen bevásárolta magát a McLaren csapatába. A wokingiak szóvivője azonban gyorsan eloszlatott minden kételyt és közölte, hogy ennek a partneri kapcsolatnak semmi köze nincs Nicholas pályafutásához.

„A pénz semmire sem garancia a motorsportban. Ahhoz, hogy bekerülhess a legjobbak közé, konkrét eredményekre is szükség van" ‒ fogalmazott az F2 tízedik helyén álló pilóta.

Ezzel viszont még adós a 22 éves versenyző, hiszen eddigi legjobb év végi eredménye a tavalyi Formula-2-es ötödik hely. Ha jövőre ülést szeretne magának az ifjú kanadai, fel kell, hogy kösse azt a bizonyos nadrágot, hiszen a Formula-1 nem tűri a középszerű versenyzőket. Márpedig Latifi vélhetően nem szeretne 23 éves korára volt F1-es pilótává válni...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: