DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Force India bedob egy kanadait Montrealban

A Force India csapatfőnöke, Vilay Mallya úgy döntött, hogy lehetőséget biztosít a Formula-2-ben versenyző 22 éves kanadai pilótának, hogy a pénteki első szabadedzésen bizonyíthasson a szurkolóinak.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Force India ismét lendületet kap a Monacói Nagydíjon mutatott remek szerepléstől, és a csapatfőnök megint abban bízik, hogy ez a lendület kitart majd nemcsak a most következő montreali futamon, hanem a szezon végéig. Ezúttal nem Sergio Perez, hanem Esteban Ocon hozta a pontokat a silverstone-i istállónak, és a francia 6. helye egyben azt is jelentette, hogy a csapat a konstruktőrök versenyében is feljött a hatodik helyre.

latifi-montreal-dppi 



„Nagyon bízom benne, hogy ismét egy erős versenyt teljesítünk majd Montrealban, hiszen 2016-ban is eredményesek voltunk ott, míg Sergio és Esteban nagyszerű jelenlegi formája bíztató lehet a számunkra, és pontokban gazdagon jöhetünk vissza Európába” – árulta el Mallya a csapat sajtóközleményében.

A Force India mindkét pilótája szeretne bejutni a Q3-ba a montreali időmérőn, és a bevált fejlesztésekkel ez a cél el is érhető. Noha éppen a legoptimálisabb beállítások miatt nagyon fontosak a pénteki szabadedzések, a csapatvezetés mégis úgy döntött, hogy az első tréningen lehetőséget adnak az idén a Formula-2-ben dobogóra álló Nicholas Latifinek – összetettben a 10. helyen áll jelenleg –, hogy hazai közönsége előtt bizonyíthasson. A 22 éves kanadai pilóta teljes extázisban készül a montreali premierre.

„Fantasztikus lehetőséget kaptam a csapattól, és a montreali szereplés az idei szezonom csúcspontja lesz, abban teljesen biztos vagyok. Ki akarom élvezni minden pillanatát, persze tisztában vagyok vele, keményen dolgoznom kell majd, hogy a csapatot segítsem. Őszintén remélem, hogy képes leszek olyan értékes információkat adni a számukra, ami segíti az egész hétvégén a munkájukat” – jelentette ki lelkesen a 22 éves Latifi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: