DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Újra dobogóra vágyik a Force India Monacóban

A csapat tulajdonosa, Vijay Mallya nagyon szeretné, ha ugyanaz megtörténne, mint ami két esztendeje, azaz egy itteni dobogó ismét a konstruktőri világbajnokság negyedik helyéig repítené Perezéket.

Sokan emlékezhetnek arra, hogy a Force India meglehetősen gyenge kezdést követően érkezett meg 2016-ban Monacóba – akkor kevesebb pontjuk volt addig (14), mint most (18) –, és a hercegségbeli futamon Sergio Perez végül dobogóra állhatott, ez a helyezés pedig akkora lendületet adott a csapatnak, hogy az év végére meg sem álltak a konstruktőrök között a negyedik helyig. Nos, a csapat tulajdonosa, Vijay Mallya is pontosan emlékszik minderre, és abban bízik, hogy most is valami hasonló fog történni a hétvégén.

Force India-Monaco-dppi



A Force India abszolút nem a terveknek megfelelően szerepelt a Spanyol Nagydíjon, és az sem árnyalta a képet, hogy Perez végül két pontot megmentett a kilencedik helyével – Esteban Ocon autója technikai okok miatt megadta magát –, ugyanis a csapat visszacsúszott összesítésben a hetedik pozícióba. Miután a fejlesztési csomag a versenyt követő teszten bevált, így Mallya bízik abban, hogy mindkét pilótája megkezdi a felzárkózást Monacóban.

„Az autónk versenyről versenyre javul, a barcelonai teszten is léptünk egyet előre. Úgy érzem, még több van bennünk, és a 2016-os forgatókönyv alapján megint új lendületet vehetünk. Monaco mindig jó alkalom arra, hogy sok pontot szerezzünk, és mind Sergio, mind pedig Esteban szereti ezt a pályát, és az utcai futamokon minden alkalommal versenyképesnek bizonyultak eddig. Néha persze nem úgy mennek a dolgok, ahogy azt szeretnénk, például tavaly is hibáztunk itt, de ez benne van az itteni versenyekben” – fogalmazott Mallya.

A tulajdonos által emlegetett évben tényleg Monaco adott akkora lendületet a Force Indiának – addig háromszor tudtak pontot szerezni –, hogy az kitartott a szezon végéig.

„Remélem, a történelem ismétli önmagát, hiszen két éve mélyebben voltunk, mint most, aztán hova jutottunk. A Formula-1-ben gyorsan változnak a dolgok, és még nagyon messze van a szezon vége” – mondta Mallya, aki hozzátette: ettől a versenyhétvégétől kezdve öt futamon keresztül ott lesz az autójukon a mellrák elleni küzdelem logója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: