DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Apja McLaren-részvényei miatt magyarázkodik Nicholas Latifi

Nicholas Latifi édesapja nemrég komoly részesedést vásárolt magának a McLaren részvényeiből. Az F2-ben szereplő kanadai megérti, hogy azt spekulálja mindenki, ezzel üléshez is jut a csapatnál, de tagadja a pletykákat.

Bizonyos szempontból a „történelem” (már amennyiben két évvel ezelőtti történésekre történelemként hivatkozhatunk) akár ismételhetné is önmagát: 2016 végén Lance Stroll jutott a Williamsnél lehetőséghez, nagyban köszönhetően ezt dúsgazdag édesapjának, Lawrence-nek, most pedig egy másik „aranyifjúval”, a szintén kanadai Nicholas Latifivel kapcsolatban kezdték el azt pedzegetni, hogy szerepet kaphat a Formula-1-ben.

A pletykák alapját az adta, hogy a jelenleg az F2-ben az összetett nyolcadik helyén álló kanadai versenyző édesapja több mint 200 millió font értékben részesedést vásárolt magának a McLarenben, innentől pedig pár közepes fantáziával megáldott ember nagyon gyorsan össze akarta kötni a dolgokat: ha az idősebbik Latifinek részesedése van az istállóban, biztosan helyet csinál a fiának is.

Nemrég az ügyvezető Zak Brown beszélt arról, hogy a tárgyalások során semmilyen formában nem került szóba az, hogy bármilyen formában lehetőséget kellene biztosítaniuk a csapatnál Latifinek, most pedig maga a pletykák alanya, a tavaly futamgyőzelmet szerző, idén eddig még csak dobogóig jutó versenyző beszélt.

03318005_024



„Nem azért mondom, mert különösebben érdekelnének ezek a feltételezések, de a történések után festettek rólam egy bizonyos képet” - mondta Latifi egy interjúban. „Csak az alapján formálnak véleményt, amit látnak. Ha nem lennék benne a motorsportban, én is ugyanezt mondanám. Az igazság viszont az, hogy két külön történetről van szó. Ha én holnap abbahagynám a versenyzést, a befektetés akkor sem válna semmissé.”

Az autósport mindig csak kevesek kiváltsága volt a költségek miatt, de Latifi nem gondolja úgy, hogy apja brit Virgin-szigeteki cégéből származó pénze egyszerű szponzoráció lenne. „Ez egy befektetés a cégbe. Nem arról van szó, hogy leteszi az apám a pénzt, én pedig üléshez jutok a csapatnál. Ez egy befektetés, amitől azt reméli, hogy majd megtérül. Mint ahogy mindenki ugyanezt reméli bármilyen befektetéstől, nem csak a versenyzésben. Az alapján szeretném a karrieremet építeni, amit a pályán mutatok. Nem gondolom, hogy ezzel jobban felhívnám magamra a figyelmet az eddigieknél. A nevem benne van a köztudatban a paddockban, vezettem is már F1-es autót.”

Latifi jelenleg a Force India tesztpilótájaként tevékenykedik, az F2-ben viszont egyelőre a thai csapattárs Alexander Albon is jobb teljesítményt nyújt nála, aki az előző három versenyhétvége időmérőjén egyaránt megszerezte a pole-pozíciót, egyet ebből pedig győzelemre is tudott váltani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: