DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Renault-főnök megint odaszólt a Red Bullnak

A francia gyártó F1-es főnöke továbbra is megkérdőjelezi, hogy jól döntött-e a Red Bull, hogy elhagyta őket a Honda kedvéért. A Toro Rossót hozta fel példaként, a Renault könnyedén legyőzte őket.

Tény, hogy szinte nem telik el úgy egy hét sem az elmúlt két-három hónap során, hogy vagy az energiaitalos istálló vezetősége, vagy Max Verstappen ne dicsérné meg jó alaposan a Honda idei fejlődését. Azt valóban nem vitathatjuk el, hogy a japánok a korábbi botladozás után idén végre látható fejlődést tudtak felmutatni, de ez vajon mire lesz elég a bikák oldalán?

Cyril Abiteboul szerint erőforrásuk semmivel nem lesz rosszabb a japánokénál, sőt, ha a Toro Rossót veszik alapul, az egész évet tekintve alaposan lefőzte a Red Bull fiókcsapatát a Renault gyári gárdája. Terveik szerint ez jövőre is ugyanígy lesz.

„Nehéz konkrét célokat megfogalmazni a jövő évre, de mivel eddig is folyamatosan felfelé haladtunk a rangsorban, természetesen ezt a trendet szeretnénk folytatni” – nyilatkozta a Renault gyári istállójának ügyvezető igazgatója.

Abiteboul megkérdőjelezi, hogy a Honda jobb lenne a Renault-nál


„Talán a világbajnokságban elfoglalt pozíciónkban nem lesz változás (a hatalmas szakadék miatt), de azt reméljük, hogy az élcsapatokhoz képest fennálló hátrányunkat jelentősen lecsökkentjük. Jelenleg átlagosan 1,5%-kal vagyunk lassabbak körönként, mint az élmenők. Célunk, hogy ebből fél százalékot ledolgozzunk” – ismertette a terveket Abiteboul.

Mi a helyzet a francia gyártó eddigi messze legeredményesebb partnerével, a Red Bull-lal, hogy már nem állnak szerződésben? „Egyelőre várjunk és nézzük meg, mi történik a Red Bull-lal és a Hondával. A bikák egyetlen lehetőséget sem hagynak ki, hogy tudtunkra adják, mennyire jó is a Honda. Ugyanakkor én mást látok, szerintem a Toro Rosso továbbra is mögöttünk van” – szúrt vissza az energiaitalosoknak Abiteboul.

A Red Bull-Renault versenyfutásnak külön pikantériát ad a franciákhoz átszerződő Daniel Ricciardo teljesítménye. Valószínűleg ő lehet az egyik legjobb értékmérő 2019-ben, hol is áll egymáshoz képest a két csapat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: