DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari megtartaná a Pirellit

Az F1 tulajdonosai a közeljövőben döntik el, hogy 2020-tól is a Pirelli lesz-e sorozat gumibeszállítója, vagy egy új márkát üdvözöl a mezőny. A Ferrari az olaszok mellett tenné le voksát.

2020-tól akár egy új gumibeszállítót is köszönthet a Formula-1 világa. A sorozat jelenlegi partnerének, a Pirellinek 2019 végén kifut jelenlegi szerződése, az újonnan kiírt gumitenderre pedig nemcsak az olaszok, hanem egy új márka, a Hankook is beadta nevezését. Az F1-ben 2011 óta jelen lévő gyártónak voltak már nehéz időszakai a sorozatban, abroncsaik működését többször, több irányból is támadták már, ám a Ferrari csapatvezetője szerint a viszontagságok ellenére is kár lenne elbúcsúzni a márka több éves tapasztalatától. Elvégre a száguldó cirkusz jelenlegi autóit még csak közel sem ismeri annyira egyetlen gumigyártó sem, mint a Pirelli.

 pirelli-p1-ferrari



 „A pályázat most már a Liberty [Media, F1-tulajdonos] kezeiben van. A Pirellivel voltak jó időszakaink és nehéz pillanataink is, de minden évben olyan termékkel álltak elő, ami pozitív irányba fejlődött. Nem mi hozzuk a döntést, de rossz ötletnek tartjuk, hogy mindezt kidobják az ablakon” – érvelt mellettük Maurizio Arrivabene.

 Akármennyi kritika is érte a Pirellit, egy érdemük vitathatatlan: rendszeresen hallgattak a visszajelzésekre, és igyekeztek megfelelni a feléjük támasztott igényeknek. Ezt az F1 sportszakmai igazgatója, Ross Brawn is látja, ezért a szakember azon van, hogy a sorozat és partnere között zökkenőmentes legyen a együttműködés.

„Nincs könnyű dolga a Pirellinek. Azt kérik tőlük, hogy legyenek izgalmasabbak a versenyek, amiben a gumikopásnak kétségkívül szerepe van, de eközben az is elvárás feléjük, hogy a pilóták kihozhassák az autójukból a maximumot. A kettő közti egyensúlyt nem könnyű megtalálni, ezért fontos, hogy együttműködjünk velük. A jövő Formula-1-ének olyan show-val kellene szolgálnia, amit a pilóták és a nézők is szeretnének” – magyarázta Brawn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: