Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 2. szombat

Gumi

Együtt küzd a Bridgestone és a Michelin

A Bridgestone Csoport és a Michelin Group közösen veszi fel a kesztyűt az újrahasznosított ipari korom felhasználása és a jobb anyagkörforgás megteremtése érdekében. A két vállalat november végén, egy amszterdami eseményen, a „Smithers Recovered Carbon Black Conference”-n mutatta be fenntartható törekvéseit. A becslések szerint világszerte évente közel egymilliárd abroncs éri el használati idejének végét. Az új gumiabroncsok gyártásában viszont a felhasznált korom csak kevesebb mint 1%-a származik újrahasznosított elhasznált gumiabroncsokból, köszönhetően a nem megfelelő ellátási láncnak. A gumiiparban újrahasznosított és visszanyert anyagok felhasználásával kapcsolatos kihívások közül sok már ismert, de továbbra is jelentős akadályokkal néznek szembe az abroncsgyártók, ha fenntarthatóbb működést szeretnének elérni.

részletek

Hogyan válasszak autógumit?

Az autózásban az egyik legtöbbet emlegetett kérdés, hogy mi alapján érdemes gumiabroncsot vásárolni a gépkocsikra. A mintázat lényeges? Fontos az abroncs tudása, vagy „csak guruljon”? Téli és nyári gumira is szükség van?

részletek

A Continental 2022-től újrahasznosított PET palackokból készít gumiabroncsokat

A PET palackok újrahasznosítását és a gumiabroncsgyártásban való alkalmazását lehetővé tevő technológiát a Continental a rostszakértő OTIZ, Oriental Industries (Suzhou) Ltd.-vel közösen fejlesztette ki.

részletek

Egész évben kísértheti a gumiprobléma a Ferrarit

Pontot sem szerzett a Scuderia az F1-es Francia Nagydíjon, miután a többieknél jobban küszködtek az abroncsok kopásával. Mattia Binotto szerint ezt aligha tudják idén orvosolni.

részletek

Törmelék okozhatta a defekteket a Pirelli szerint

Lance Stroll balesete és Max Verstappen drámai búcsúja után Bakuban össztűz zúdult a Pirellire. Az olasz gumigyártó vizsgálatot indít, ám szerintük a két bal hátsó defektet nem konstrukciós vagy gyártási hiba okozta.

részletek

Kik a legjobb gumikezelők? Isola elmondta

Az F1 hivatalos gumiszállítójának, a Pirellinek a főnöke három versenyzőt emelt ki, amikor arról kérdezték, kik bánnak a legjobban az abroncsokkal – de közülük is főleg egy valaki nyűgözte le.

részletek

Az autósok egyre nagyobb aránya tér át a négy évszakos gumiabroncsra

A Bridgestone szakértői szerint 2020-ban a járványhelyzet alatt kevesebbet autózók abroncshasználati szokásainak megváltozása is növeli a négy évszakos gumiabroncsok iránt évek óta bővülő hazai keresletet. Az évről évre tapasztalható növekedés elsősorban a folyamatos új technológiai fejlesztésekből eredő minőségjavulásnak köszönhető. Eközben a nyári és téli gumikból idén januártól szeptemberig kevesebb fogyott 2019 azonos időszakához képest. A 2020-ban eladott abroncsok 5,5 százaléka volt négy évszakos, és az év hátralévő részében ez az arány várhatóan még tovább fog növekedni.

részletek

A Goodyear nyerte az Auto Express nyáriabroncs-tesztjét

Az Egyesült Királyság legnépszerűbb heti autós magazinja, az Auto Express. A magazin közzétette éves nyáriabroncs-tesztjének eredményeit, melynek győztese idén a Goodyear lett.

részletek

Podcast: 10 pusztító közhely az F1-ről

Ugye nektek is égnek áll a hajatok, ha valami éktelen ökörséget hallotok az F1-ről? Ez nem sport, csak aludni lehet rajta, és így tovább… Összeszedtük és ízekre téptük azt a 10 mondatot, amitől felforr az agyvizünk!

részletek

Így gondozzuk az abroncsokat, ha a vírus miatt nem autózhatunk

Mintegy 2,2 millió autót, azaz a személygépkocsik 60-70%-át nem, vagy alig használják tulajdonosaik a koronavírus-járvány miatti korlátozások okán.

részletek

Ezekre figyelj oda télen az autód megóvása érdekében!

Magyarországon szerencsére ritkán fordulnak elő extrém időjárási viszonyok, azonban a téli hónapokban szinte mindig meg kell küzdenie a mínuszokkal az autósoknak.

részletek

TESZT: Eléggé ismered az autógumikat?

A biztonságos autó üzemeltetéséhez hozzátartozik a gumiabroncsok ismerete. Ha kellően jól ismerjük az autónkat és annak szükségleteit, a gumik, a futómű és végső soron az egész autó élettartama meghosszabbodik.

részletek