Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 19. kedd

Gumi

Egész évben kísértheti a gumiprobléma a Ferrarit

Pontot sem szerzett a Scuderia az F1-es Francia Nagydíjon, miután a többieknél jobban küszködtek az abroncsok kopásával. Mattia Binotto szerint ezt aligha tudják idén orvosolni.

részletek

Törmelék okozhatta a defekteket a Pirelli szerint

Lance Stroll balesete és Max Verstappen drámai búcsúja után Bakuban össztűz zúdult a Pirellire. Az olasz gumigyártó vizsgálatot indít, ám szerintük a két bal hátsó defektet nem konstrukciós vagy gyártási hiba okozta.

részletek

Kik a legjobb gumikezelők? Isola elmondta

Az F1 hivatalos gumiszállítójának, a Pirellinek a főnöke három versenyzőt emelt ki, amikor arról kérdezték, kik bánnak a legjobban az abroncsokkal – de közülük is főleg egy valaki nyűgözte le.

részletek

Az autósok egyre nagyobb aránya tér át a négy évszakos gumiabroncsra

A Bridgestone szakértői szerint 2020-ban a járványhelyzet alatt kevesebbet autózók abroncshasználati szokásainak megváltozása is növeli a négy évszakos gumiabroncsok iránt évek óta bővülő hazai keresletet. Az évről évre tapasztalható növekedés elsősorban a folyamatos új technológiai fejlesztésekből eredő minőségjavulásnak köszönhető. Eközben a nyári és téli gumikból idén januártól szeptemberig kevesebb fogyott 2019 azonos időszakához képest. A 2020-ban eladott abroncsok 5,5 százaléka volt négy évszakos, és az év hátralévő részében ez az arány várhatóan még tovább fog növekedni.

részletek

A Goodyear nyerte az Auto Express nyáriabroncs-tesztjét

Az Egyesült Királyság legnépszerűbb heti autós magazinja, az Auto Express. A magazin közzétette éves nyáriabroncs-tesztjének eredményeit, melynek győztese idén a Goodyear lett.

részletek

Podcast: 10 pusztító közhely az F1-ről

Ugye nektek is égnek áll a hajatok, ha valami éktelen ökörséget hallotok az F1-ről? Ez nem sport, csak aludni lehet rajta, és így tovább… Összeszedtük és ízekre téptük azt a 10 mondatot, amitől felforr az agyvizünk!

részletek

Így gondozzuk az abroncsokat, ha a vírus miatt nem autózhatunk

Mintegy 2,2 millió autót, azaz a személygépkocsik 60-70%-át nem, vagy alig használják tulajdonosaik a koronavírus-járvány miatti korlátozások okán.

részletek

Ezekre figyelj oda télen az autód megóvása érdekében!

Magyarországon szerencsére ritkán fordulnak elő extrém időjárási viszonyok, azonban a téli hónapokban szinte mindig meg kell küzdenie a mínuszokkal az autósoknak.

részletek

TESZT: Eléggé ismered az autógumikat?

A biztonságos autó üzemeltetéséhez hozzátartozik a gumiabroncsok ismerete. Ha kellően jól ismerjük az autónkat és annak szükségleteit, a gumik, a futómű és végső soron az egész autó élettartama meghosszabbodik.

részletek

Vettel: A gumik miatt szenvedünk

Sebastian Vettel elismerte, hogy a Ferrari mégsem olyan versenyképes, mint az a téli tesztek alatt tűnt. Ennek legfőbb okát az autó gumikezelésében látja a négyszeres világbajnok.

részletek

Drasztikusan jobban kopó Pirellik jöhetnek jövőre

Az F1 vezetői azon igyekeznek, hogy minél több izgalmat vigyenek a sportba. Ennek érdekében az abroncsok kopásának mértéke alaposan megnőhet 2020-tól, a Pirelli azonban ezt nem szeretné.

részletek

A csapatok félnek a Q4-es ötlettől

Egy új kezdeményezés szerint a jövőben nem három, hanem négy részre osztanák az időmérő edzést, ám az istállók szerint ehhez túl kevés abroncsot kapnak, így vonakodnak támogatni.

részletek
Olvastad már?