DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso egyik célja Vandoorne segítése volt

Nehéz verseny elé néz a McLaren, hiszen mindkét autójuk rendkívül messze lesz a pontszerző pozícióktól. Alonsót megbüntetik, Vandoorne pedig a 19. időt futotta, bár a büntetések miatt előrébb kerül.

Fernando Alonso már pénteken kijelentette, hogy csak a jó stratégiában bízik, mivel autójában motort cseréltek, és mindenképp a mezőny végéről rajtol. A hétvége eddigi eredményeit nézve viszont arra következtethetünk, hogy a McLaren nyers tempója is csak az utolsó helyek egyikére lett volna elég Szocsiban.

A spanyol két dolgot akart elérni a szombati időmérőn: „Két célom volt. Az egyik, hogy 107%-on belül legyek (ahhoz, hogy el tudjon rajtolni a futamon), a másik pedig az, hogy Stoffelt segítsem a szélárnyékkal az egyenesben.”

„Úgy gondolom, hogy mindkét feladatot végrehajtottuk, és inkább a versenytempóra koncentráltunk egész hétvégén. Remélhetőleg vasárnap szép eredménnyel távozhatunk a leintés után” – mondta a kétszeres világbajnok a kvalifikáció után.

 alonso-a-szocsi-idomero-utan



Stoffel Vandoorne ismét elkeseredetten nyilatkozott az időmérőt követően: „Minden nagyon nehezen ment számunkra ezen a hétvégén. Ma délelőtt is láttuk, hogy egyáltalán nem volt jó az autó tempója.”

Vigasz lehet a belga számára, hogy Lance Strollt legalább sikerült megvernie, és a büntetések után előrébb kerülhet a rajtrácson: „Az időmérőhöz közeledve a célunk az volt, hogy megpróbáljunk a Williamsek előtt végezni. Az egyiket sikerült legyőzni, de nem tudom, mi fog történni a büntetések után a rajtráccsal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: