DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso pontokért menne egy jó stratégiával

Gyakorlatilag ez az egyetlen, amiben a spanyol bízhat. Fernando Alonso a büntetése miatt a mezőny végéről vág majd neki a futamnak, és az autónak sem fekszik a pálya.

Nem sikerültek jól a szabadedzések a McLaren számára: az első és a második gyakorláson is a mezőny hátsó fertályában tanyáztak, és a Q2 lehet a legreálisabb cél az időmérőn. Az orosz pálya nagyban igényli a motorerőt, ami a wokingiak idei autójának a legnagyobb mumusa.

Fernando Alonso nem lepődött meg a tempón, és azt is elmondta, ezért tartották most a legésszerűbbnek a motorcserét: „Tudtuk, amikor ide érkeztünk, hogy ez egy nagyon nehéz hétvége lehet, így ezt a teljesítményt vártuk pénteken. Ezért is akartuk itt kicserélni a motor alkatrészeit, és itt letölteni a büntetésünket.”

 alonso-a-szocsi-szabadedzesekrol-2018



„Monza és Spa után ezen a pályán számít a leginkább a motorerő a szezon során, és tudjuk, hogy általában ez rányomja a bélyegét a teljesítményünkre. Ez az, amit próbálunk megérteni, és ki is próbáltunk néhány beállítást, hogy csökkentsük az autó légellenállását. Azzal is tisztában vagyunk, hogy nem tehetünk csodát egyik hétvégéről a másikra, így nehéz lesz.”

„A gumikopás elég magasnak tűnik, így egy jó stratégiát kell választanunk vasárnapra. Az időmérő nem lesz annyira jelentős számunkra most, de még mindig reménykedem, hogy a pontszerzők között végezhetünk a leintéskor” – zárta megszokott optimista stílusban Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: