DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo elment, de vajon ki fog jönni?

Bombaként robbant ma délután a hír, hogy Daniel Ricciardo búcsút int a Red Bullnak, és a Renault-nál folytatja pályafutását, Nico Hülkenberg csapattársaként. De vajon ki lesz a bikák másik pilótája?

Előbb a Red Bull erősítette meg hivatalos közleményben, hogy Ricciardóval elválnak útjaik, miután az ausztrál versenyző 2014 óta vezette az energiaitalosok nagycsapatának egyik autóját, mellyel összesen hét alkalommal állhatott fel a dobogó legtetejére. Néhány percre rá pedig már a Renault tett bejelentést: Ricciardo és Hülkenberg lesz a két pilótájuk a következő két szezonban.

Ricciardo ezzel alighanem az egész F1-társadalmat meglepte, de most joggal vetődhet fel a kérdés: ki lesz Max Verstappen csapattársa a Red Bullnál? Elsőre valószínűleg a legtöbben Carlos Sainzra tennénk a voksunkat, de akad még hal bőven a tengerben, amiből válogathat a Red Bull.

Fernando Alonso

Továbbra sem rendelkezik semmilyen szerződéssel a jövő évet illetően a kétszeres világbajnok, aki láthatóan minden lelkesedését elvesztette a McLarennél eltöltött évek során. Lehetett hallani olyan pletykákat, hogy Alonso esetleg az IndyCarban keresne vigaszt a kiábrándító évek után, azonban újabban azt is lehet hallani, hogy Raikkönen helyére pályázik a Ferrarinál, kérdés ennek mennyire örülne Sebastian Vettel. Most Alonso előtt megnyílt egy újabb ajtó, mert a Red Bull egyértelműen az egyik legjobb autó a mezőnyben, viszont a Honda 2019-es érkezésével nem valószínű, hogy Fernando Alonso lesz Max Verstappen csapattársa.

Mindenki a Red Bull üléséért imádkozik?


Carlos Sainz

A spanyol pilóta három évet húzott le a Toro Rossónál, majd kijárta magának, hogy ne kelljen még egy évet eltöltenie a kistestvérnél, így egy szezonra kölcsönadták a Renault-nak, ott viszont így már nincs maradása. Nico Hülkenberg konstansabb és összességében meggyőzőbb teljesítményt nyújt a spanyolnál, így a Red Bull valószínűleg nem fogja elkapkodni a döntést, és körbenéz majd a piacon alaposabban is, mielőtt bármit bejelentenének.

Pierre Gasly

A Red Bull egy ideje már hagyományosan a Toro Rossóhoz nyúl, ha pilóta kell nekik, Pierre Gasly pedig eddig lenyűgözte a csapatot. Az eddig megszerzett 28 pontból 26 az ő nevéhez fűződik a Toro Rossónál, azonban ha azt hozzávesszük, hogy Verstappen mindössze 20 esztendős, Gasly pedig csak 22, akkor a Red Bullnak nem lenne egy tapasztalt, megfontolt pilótája, ami szülhetne kellemetlen helyzeteket a jövőben.

Esteban Ocon

Sokat lehetett olvasni az elmúlt hetekben arról, hogy Esteban Ocon megkörnyékezte a Renault-t, azonban ez a kapu most bezárult előtte. Bár csapattársától, Sergio Pereztől egyetlen ponttal elmarad eddig idén, így is meggyőző teljesítményt nyújt a francia. Mivel a Force India pillanatnyi anyagi helyzete hagy kívánnivalót maga után, így valószínűleg Ocon, de még akár Perez is nézelődhet a piacon, hátha talál egy jobb lehetőséget.

A legvalószínűbbnek persze az a lehetőség tűnik, hogy Carlos Sainz visszatér nevelőegyesületéhez, most már a Red Bull színeiben, de persze arra sem számítottunk sokan, hogy ma Ricciardo bejelenti, hogy jövőre már a Renault pilótája lesz. Szerintetek ki lesz a befutó?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: