DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ez is eldőlt: Ricciardo a Renault pilótája lett

Nem kellett sokat várni arra, hogy a nap hírére rátegyenek még egy lapáttal: a Red Bull bejelentése után nagyon hamar megérkezett a Renault közleménye is, Daniel Ricciardo az estone-iaknál folytatja.

Alig merült fel először, hogy Daniel Ricciardo mégsem a Red Bull, hanem a Renault pilótája lesz, már meg is jött az energiaitalosok közleménye, mely szerint az ausztrál távozik az istállótól, de arról nem esett szó, hogy hova. Nos, erre sem kellett sokat várni: a Renault is bejelentette, hogy megszerezte az átigazolási piac egyik legnevesebb szereplőjét.

"Valószínűleg ez volt karrierem eddigi legnehezebb döntése, de úgy gondoltam, hogy itt az ideje valami új kihívásnak. Hosszú út áll még a Renault előtt, hogy elérje a célját és a legmagasabb szinten versenyezzen, de lenyűgözött az elmúlt két évben mutatott fejlődésük és tudom, hogy ahányszor csak a sportban voltak, általában mindig nyertek. Remélhetőleg ebben én is segíteni tudok" - mondta Ricciardo.

P-20170528-01056_HiRes JPEG 24bit RGB_resize



"Daniel Ricciardo szerződtetése egy kivételes lehetőség a Renault csoport számára, amit nem lehetett kihagyni. Üdvözöljük Danielt a még mindig formálódó, de minden korábbinál motiváltabb csapatunkban" - tette hozzá Jerome Stoll, a Renault Sport Racing elnöke.

"Daniel leigazolása nyomatékosítja az elhatározásunkat, hogy a sportág legszűkebb elitjébe tartozzunk és ugyanakkor egy visszajelzés is az elmúlt két és fél évben végzett munkánkkal kapcsolatban. Daniel kétségtelen tehetsége és karizmája komoly pluszt jelent a csapatnak. Megszolgáljuk a belénk vetett bizalmát azzal, hogy a lehető legjobb autót készítjük el" - nyilatkozta a csapat vezére, Cyril Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: