DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Magnussen is majdnem összetörte a Haast

Romain Grosjean a falnak csapta autóját a Brit Nagydíj első szabadedzésén, és elmondása szerint csapattársa, Kevin Magnussen is majdnem így járt ugyanabban a kanyarban.

Nem szerepeltek rosszul a Haas versenyzői az első gyakorláson: mindketten az első tízben végeztek, de Romain Grosjean a falban kötött ki, ennek köszönhetően pedig a második edzésen nem tudott részt venni, mivel vázat kellett cserélni az autójában.

A francia pilóta így emlékszik vissza röviden az esetre: „Túl későn zártam a DRS-t abban a körben, és elvesztettem az autó hátulját.”

 magnussen-a-brit-nagydij-szabadedzeserol-2018



Csapattársa, Kevin Magnussen is körbejárta a témát, sőt kis híján elkövette ugyanazt a hibát, mint Grosjean: „Majdnem úgy végeztem, mint Romain. Nekünk nem lehetséges a DRS használta abban a kanyarban. A Red Bulloké folyamatosan nyitva volt ott, ami hihetetlen, nálunk viszont már gondokat okoz.”

A dán pilótát megkérdezték, mit történne, ha találnának egy olyan beállítást, amivel nyitott DRS-el is végig lehetne menni azon a szakaszon: „Nem vagyok biztos benne, hogy sokkal gyorsabb lenne, mivel nagyon nagy erőkkel hatnánk a gumikra. Ha olyan leszorítóereje van az autónak, mint a Red Bullnak, akkor egyszerűnek tűnik, mivel így nem használódnak annyira a gumik ekkora terhelésnél sem. Ezt is figyelembe kell vennünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: