DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedes együtt érez a Ferrarival

Egy egész szezonnyi izgalom megy füstbe a hajrában, az utóbbi futamokon ugyanis a Ferrarit hatalmas pechszéria sújtja. Emiatt a Mercedes csapatfőnöke sem úszik győzelmi örömmámorban.

Mind az egyéni, mind a konstruktőri világbajnokságban nagyon megugrott a Mercedes a Ferraritól, kihasználva az elmúlt hetekben látható botlásokat. Lewis Hamilton csodálatos győzelmet aratott Suzukában is, idén már a nyolcadikat, miközben a nagy rivális, Sebastian Vettel ismét nullázott, így a brit előnye már 59 pontra nőtt négy versennyel a vége előtt, ami szinte behozhatatlan.

A Ferrari újabb technikai hibája (motorhiba Vettelnél már a rajt pillanatától) megfosztotta a publikumot egy várható remek csatától a német és Hamilton között, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke pedig nem így szeret nyerni. „A Ferrari balszerencséje már hihetetlen, zsinórban harmadszor járnak pórul. Lewis azonban látványos versenyt nyert ma”.

A Mercedes és a Ferrari csapatfőnöke jó viszonyt ápol egymással


„Ha egyszer nullázol, netán kétszer is, akkor hirtelen teljesen a feje tetejére állnak a dolgok. Átérzem a helyzetüket, a Ferrarinál dolgozó fiúk bizonyára szörnyű hangulatban vannak most. Jól kijövök velük, ahogy Maurizióval (Arrivabene) is, ez nem az a helyzet, amiben lenni szeretnénk. Talán ez volt az ára az óriási fejlődésüknek, hatalmas lépést tettek meg 2016-hoz képest, az autójuk szupergyors. A megbízhatóságnak azonban még híján vannak, ez kell, hogy legyen nekik a következő lépés” – mutatta együttérzését a rivális istállóval Wolff.

„Nálunk szerencsére nincs ilyen baj, a vezetői hibákat pedig Lewis kiküszöbölte a téli szünetben. Önvizsgálatot tartott, rájött, mit rontott el és egy teljesen más emberként tért vissza idén. Ebben a pillanatban nincs is gyenge pontja” – tette hozzá a csapatfőnök.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: