DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubica tudja, min múlhat Vettel és Hamilton csatája

A lengyel versenyző egyelőre a partvonalról figyeli az idei F1-es szezon eseményeit, és figyelmeztette az éllovasokat a harcolt befolyásoló tényezőkre.

Lewis Hamilton Monzában aratott győzelmével átvette a pontverseny vezetését, három egységgel megelőzve Sebastian Vettelt, de csapattársával szemben is növelni tudta előnyét, immár 41 pontra. Noha a Mercedes nem mondja ki konkrétan, házon belül valószínűleg eldöntötték, hogy Valtteri Bottast beállítják a háromszoros világbajnok mögé, noha a Hungaroringen még a finn pilótával is számoltak.



Ez alapján úgy tűnik, hogy két versenyzőn múlik a 2017-es vb-cím sorsának eldöntése, ám Robert Kubica úgy véli, még négy pilóta lesz kulcsszerepben a hátralévő hét futam során. „A kettes számú pilótákra nagy szerep hárul majd, ahogy a Red Bullra is” - nyilatkozta a lengyel a Sky Sports F1 Report című adásában.

„A Red Bull a kanyargósabb pályákon, ahol a motorerő kevésbé számít, jobbak lehetnek, hiszen remek karosszériájuk van, mellyel pontokat rabolhatnak a Mercedestől és a Ferraritól” - tette hozzá Kubica, aki Monzában először tért vissza versenyhétvége keretein belül a Forma-1-es paddockba, jövője pedig továbbra is népszerű téma a sajtóban. Szakértők szerint nagy esély van rá, hogy a Renault színeiben jövőre visszatér a versenyzéshez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: