DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Eldőlhet Kubica sorsa a Hungaroringen?

Bármennyire is ködösít a Renault, úgy fest, hogy a mogyoródi teszt döntő hatással lehet a lengyel esetleges F1-es visszatérésére - Palmer utolsó idei futamára készül?

Hivatalossá vált, hogy a Magyar Nagydíjat követő mogyoródi F1-es teszten Robert Kubica vezetheti majd a Renault-t - először ülhet be idei autóba a visszatérésseel kacérkodó lengyel. Cyril Abiteboul most már nem is tagadja, hogy figyelni fogják Kubica teljesítményét, bár azt is hozzátette, hogy figyelik a lehetőséget. Meg azt is, hogy ezek a lehetőségek Kubica következő években történő visszatérésére vonatkoznak, ami lehűthetné a kedélyeket az idei szezonnal kapcsolatban - ez azonban nem az a sztori, amit ennyivel le lehet hűteni.

A német Bild a hír után már arról ír, hogy sok minden függ a lengyel sebességétől: ha képes azt hozni a Ringen, amit korábban a szimulátorban, vagy Valenciában a 2012-es Lotusszal, akkor már a nyári szünet után beültethetik Jolyon Palmer helyére és Spában visszatérhet. Maga Kubica annyit mondott, hogy két tesztnap után állna teljesen készen a versenyzésre, de csak szerdán ülhet autóba, mert szigorú szabályok korlátozzák a lehetőségeket - az viszont biztos, hogy Palmer egyszer sem vezethet szezonközi teszten...

 kubica-renault-test-valencia_1



Közben Nico Hülkenberg, a Renault jelenlegi pilótája elejtette az Auto Motor und Sportnak, hogy miért is bír komoly jelentőséggel a hungaroringi gyakorlás. "A Hungaroring a versenynaptár egyik legfárasztóbb pályája, mert csak egyetlen egyenesben lehet valamennyire pihenni. A versenyhétvége után alaposan fel lesz gumizva az aszfalt, ami azt jelenti, hogy maximum tapadás lesz. Aki ezt a tesztet meg tudja csinálni, az képes végigcsinálni egy nagydíjat is" - mondta a német.

Szóval bármennyire is ködösít Abiteboul, illetve a Renault, oka van annak, hogy Kubicának újabb lehetőséget adnak, hogy beülhet az idei autóba a Hungaroringen - Palmer pedig alighanem egyre növekvő aggodalommal figyeli az eseményeket...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: