DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

Rossit nagyon érdekli Alonso Indy 500-as beugrása

Valentino Rossi érdeklődését is erősen felkeltette Fernando Alonso Indy 500-as részvétele. Rossitól egyébként egyáltalán nem áll távol a más szakágakba való kirándulgatás, tesztelt már Ferrarit és ralizott is.

A hétszeres királykategóriás világbajnok, Valentino Rossi nagyon érdeklődik aziránt, hogy boldogul majd a McLaren-Honda pilótájának, Fernando Alonsónak első indianapolisi 500 mérföldes versenye. Alonso kihagyja a Monacói Nagydíjat azért, hogy az Indy 500-on indulhasson 2017-ben. Az az elképzelése, hogy a híres triplázást végrehajtja, ami a Monacói Nagydíj, az Indy 500 és a Le Mans-i 24 órás megnyeréséből állna.

Rossi rendszeresen indul raliversenyeken és nem idegen tőle a négy kerék világa sem. A Ferrari F1-es versenyautóját, valamint NASCAR autót is tesztelt már, az olasz meglepődött Alonso döntésén és figyelemmel fogja kísérni a spanyol amerikai beugrását.

A Doktor érdeklődését is felkeltette Alonso beugrása


„Meglepetés volt, mert eleve nagyon furcsa, hogy Alonso nem áll rajthoz Monacóban. De véleményem szerint a jelenlegi Formula-1-es autójával nagyon nehéz a helyzete és ki akart próbálni valami mást is. Érdekes lesz megnézni, milyen Alonso potenciálja az Indyben, mert az egy teljesen más világ, különösképpen, ha oválpályán versenyzel. Amikor egyszer NASCAR autóval mentem oválon, nagyon különbözőnek és érdekesnek éreztem. Neki is nagy kihívás lesz, de érdekes lesz megnézni” – nyilatkozta a Doktor.

Rossi mellett egyik MotoGP-s riválisa, Marc Marquez is csodálkozott Alonso döntésén, de reméli, hogy honfitársa jó eredményt ér el Indianapolisban, mivel Alonso tehetsége szerinte kimagaslóan nagy.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: