DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Toro Rosso nem bánta meg visszatérését a Renault-hoz

A Toro Rosso istálló teljes mértékben bízik a Renault erőforrásaiban és egyáltalán nem bánta meg, hogy újra a francia motorgyártóval kötött szerződést. Már csak a technikai nehézségeken kell túlesniük.

Az olasz istálló csapatfőnöke, Franz Tost is elégedett a Renault motorok teljesítményével, annak ellenére, hogy a szezon előtti tesztek során megbízhatósági problémák léptek fel több alkalommal is. A Toro Rosso az egyetlen csapat, amely tavalyhoz képest motorszállítót váltott 2017-re. A nyolc tesztnap összesítéseként mindössze a vergődő McLaren Hondánál futottak több kört Barcelonában az olaszok.

Mindezek ellenére mind a Toro Rosso, mind a nagy testvér, a Red Bull abszolút pozitív visszajelzéseket adott az erőforrásról. A francia gyár igencsak újratervezte V6 hibrid motorját az idei évre, amely még gyermekbetegségekben szenved, de alapvetően gyors.

A Toro Rosso csapat boldog az új Renault motorokkal


„Nagyon elégedettek vagyunk a Renault erőforrásával. Új tervezés, de a motor máris jó teljesítménnyel és remek vezethetőséggel szolgál. Az természetes egy új motor esetében, hogy néhány apróbb hiba lép fel eleinte, amit ki kell küszöbölni, de sokkal optimistább vagyok, mint az elmúlt évek során bármikor” – jelentette ki Tost.

„Egyértelműen jó irányban haladnak a francia gyártónál. Mindkét pilótánk elégedett az erőforrással. Semmi nagyobb gondot nem tapasztaltunk, boldogok vagyunk, hogy újra együtt dolgozhatunk velük. A Toro Rosso Ausztráliában még nem lesz 100%-os, mivel az STR12 csomaggal kapcsolatban még bőven van javítanivaló. De a fejlesztési programunk abszolút jó ütemben halad, mind mechanikai, mind aerodinamikai oldalról” – zárta nyilatkozatát a csapatfőnök.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: