DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Vettel: Sokkal erősebbek vagyunk, mint tavaly

Az Ausztrál Nagydíj, amely egy évvel korábban a Ferrari gyengébb versenye volt, Sebastian Vettel szerint bizonyítja, hogy idén a csapat a Mercedes méltó ellenfele lehet az F1-es bajnoki címért.

Ha pusztán a helyezéseket nézzük, azt láthatjuk, hogy Sebastian Vettel 2015-ben – első ferraris versenyén – és idén is harmadik lett a két Mercedes mögött. Míg azonban tavaly ez a pozíció volt a maximum, idén nyerhetett is volna, a Scuderia egyedül a gumitaktika miatt maradt le riválisához képest. Mikor a futamot követően arról kérdezték, a nagydíj a két csapat egész éves harcát vetíti-e előre, így válaszolt:

„Ebben bízunk! Tudjuk, hogy emelnünk kell a szinten, a jó hír pedig az, hogy rendelkezünk a potenciállal, ami ehhez szükséges” – nyilatkozott Vettel a formula1.com-nak. „Nem mi voltunk a favoritok vasárnap, különösen a kvalifikáció után, de egy időben irányításunk alatt tudtuk tartani a futamot, ami arra utalt, hogy közelebb vagyunk, mint a kvalifikáció sejttette. Mindent megpróbáltam, talán kicsit túl sokat is.”



„Amikor olyan közel vagy, hogy szinte érzed a győzelem szagát, végül azonban harmadikként végzel, nem nevezhető ideálisnak” – válaszolt Vettel arra a kérdésre, mennyire tud megbarátkozni a végeredménnyel. „De együtt tudok élni vele, a verseny ugyanis azt demonstrálta, hogy sokkal közelebb vagyunk. A különbség jelentősen csökkent.”

Az idény második futama ezúttal a Bahreini Nagydíj lesz, egy egészen más jellegű pálya, mint az Albert Park. „Tavaly jól mentünk ott. Ha pedig valamit megtanultam ebből a hétvégéből, az az, hogy Melbourne gyengébb pont volt számunkra előző évben, most viszont meglepően jól teljesítettünk. Ez azt jelenti, hogy az autónk erősebb, több lehetőséget biztosít nekünk, ennek pedig Bahreinben is működnie kell. Ha másodikként végzel a konstruktőri bajnokságban, a következő évben jobb akarsz lenni. Ez a mi célunk, és úgy vélem, megvalósítható cél” – zárt Sebastian Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: