DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sauber-Renault, Pascal Wehrlein az F1-ben?

Két igen érdekes értesülését osztotta meg a világgal Roger Benoit, a rutinos svájci szakíró –a Haasra féltékeny Sauber a Renault új partnere lehet, míg Wehrleint a Mercedes protezsálná be az Formula-1-be.

A Sauber istálló a gyári BMW-időszak négy évet leszámítva lassan két évtizede Ferrari ügyfele, ám könnyen lehet, hogy ez most véget ér. A veterán, elismert sportújságíró, Roger Benoit ugyanis nem kevesebbet állít, mint hogy a hinwiliek Renault-motorokra akarnak váltani 2016-tól, sőt Magyarországon már meg is kezdődtek az ezzel kapcsolatos tárgyalások.

Mindez a Renault-t, a Lotust és a Red Bullt érintő történet egy újabb folyománya lehet, melynek forgatókönyvét a pletykák szerint a következőképpen lehet felvázolni: a Renault megveszi a Lotust és gyári csapattá alakítja, a Red Bull két csapata pedig szakít a franciákkal, s az anyaistálló Mercedesre, a Toro Rosso pedig Hondára vált.

nasr_auto_austr



A Renault viszont ezzel ügyfél nélkül marad, ezt a szerepet töltheti be a Sauber majd. S hogy ennek mi értelme van a svájci istálló számára? Benoit szerint mindenekelőtt az motiválhatja a Saubert, hogy 2016-tól már nem a második, hanem a harmadik számú csapata lesz csupán a Ferrarinak a svájci alakulat, hiszen az újonnan érkező Haas szorosan kötődik majd a maranellóiakhoz.

Benoit egyúttal arról is beszámolt, hogy értesülései a jövő szezonban Pascal Wehrlein is bekerülhet a Formula-1-be, méghozzá a Force India színeiben. A Mercedes neveltje, aki idén a DTM-ben szerepel, s (szenvedő) részese volt a hétvégi botránynak is, olcsóbb motorokért cserébe érkezhet Nico Hülkenberg vagy Sergio Perez helyére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: