Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. január 23. kedd

Motorszabály

Tervezője már van, elhatározása még nincs az Aston Martinnak

Szívesen jönne a brit márka az F1-be, ha nem száz mérnök dolgozna egy "istenverte" turbón. Vezérigazgatójuk, aki már most meglepően sok szálat mozgat, beavatott a háttérben zajló folyamatokba.

részletek

Válaszút előtt a Formula-1

A száguldó cirkusz jövőjével kapcsolatban a gyártók és a rajongók érdekei szöges ellentétben állnak egymással. Egyre nő azok tábora, akik szerint hangos motorok nélkül a szórakozás kizárva.

részletek

Mennyire jó ötlet az egységes motor?

2009 után ismét felmerült az ötlet, hogy néhány év múlva teljesen egységesítenék az erőforrásokat, nemcsak a Formula-1-ben, hanem máshol is. Az elképzelés megosztja a közvéleményt.

részletek

Csak ekkor tér vissza a Cosworth

A Formula-1 menedzsmentje jó ideje azon munkálkodik, hogy további gyártókat vonzzon a száguldó cirkuszba. Az egyik név a kalapban a Cosworth, ám visszatérésük nem feltétel nélküli.

részletek

Ross Brawn is a jobb motorhangok mellett

A pilóták szinte egyöntetű véleménye, hogy a jelenlegi Formula-1 nélkülözi a szép motorhangot. Ami biztató a rajongók számára, hogy Ross Brawn is változtatna ezen, ahogy máson is.

részletek

Motorszállítók jöttek-mentek

A bonyolult turbómotorok nem vonzzák az új gyártókat a Formula-1-be, immáron negyedik éve ugyanaz a választék. Korábban ez legkevésbé sem volt így, alig győztük követni.

részletek

A Honda elborzad a hárommotoros szabálytól

Finoman szólva sem a Hondának kedvez az új előírás, amely szerint szabadon csak három használható az erőforrás-komponensekből. A gyártó szerint a korlátozás is csak a Mercedest és Ferrarit segíti.

részletek

A csapatok még mindig nem tudnak megegyezni 2021-ről

A Formula-1-ben jól ismert huzavona megy a motorszabályokról: a Renault vezetője, Cyril Abiteboul elárulta, továbbra sem tudnak közös nevezőre jutni, de legalább senki nem akar forradalmat.

részletek

A Red Bull is az új motor mellett

A 2017-es világbajnokságban harmadik erőként küzdött a Red Bull, számos motorhiba is hátráltatta. Helmut Marko szerint meg kellene hallani a rajongók szavát és változtatni a szabályokon.

részletek

Wolff: A V10-eseknek esélyük sem lenne

A Mercedes csapatfőnöke is azok táborát erősíti, akik nincsenek megelégedve a motorhanggal. Ugyanakkor úgy véli, a korábbi tízhengeresek nem vennék fel a versenyt a mai modern erőforrásokkal.

részletek

Mercedes: Ne provokálják a Ferrarit!

A Mercedes csapatfőnöke figyelmeztette a Liberty Media csoportot, hogy ne provokálja a Ferrarit és annak elnökét. Figyelembe kell venni aggodalmait a Formula-1 irányával kapcsolatban.

részletek

Todt: Túl drágák és bonyolultak a motorok

Az FIA elnöke vélekedik így a Formula-1-ben használatos, jelenlegi erőforrásokról. A hibridmeghajtás nagyon megdobta a költségeket és így nehéz új gyártók számára vonzóvá válni.

részletek
Olvastad már?