Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 22. vasárnap

Motorszabály

Újabb feszültség a Renault és a Red Bull között

Jó ideje nem igazán szívleli egymást a Red Bull és francia motorszállítója, most újabb csörte zajlik éppen a két fél között. Májusi döntés a jövő évi motorokról? A csapatfőnök határozottan elutasítja.

részletek

A McLaren nem zárja ki a saját motort

A 2021-től, várhatóan érkező, új motorszabályok többek között új gyártók érkezését is valószínűsíti a Formula-1-ben. Zak Brown nem zárkózik el a saját erőforrás használatától, de ez nem egyszerű.

részletek

A Ferrari elnöke cáfolja a távozást

Tiszta vizet öntött a pohárba Sergio Marchionne, akitől rendre egy kiragadott mondatot idéznek a sajtóban. A Ferrari nem távozik az F1-ből 2020-ban, de csak ha teljesülnek a feltételek.

részletek

Horner: Minden csapat választhat, marad vagy megy

Míg a Ferrari kilépést emleget és a Mercedes is elégedetlen, a harmadik nagycsapat, a Red Bull velük szemben foglal állást: el kell fogadni a szabályokat, melyeket az F1 vezetése letesz az asztalra.

részletek

Berger a Ferrari fenyegetőzése ellen

A korábbi Formula-1-es pilóta szerint a Scuderia kilépési fenyegetése káros a sorozatnak, sportszempontból öngól. Az osztrák érthetetlennek tartja a motorszabályok körüli civakodást.

részletek

Az Aston Martinnal társulna a Cosworth

Az Aston Martin partnert keres F1-es projektjéhez, a Cosworth pedig kijelentette, szívesen társulna hozzájuk. Három év múlva lehet, hogy egy ütős angol szövetség fog motort szállítani a Red Bullnak.

részletek

Tervezője már van, elhatározása még nincs az Aston Martinnak

Szívesen jönne a brit márka az F1-be, ha nem száz mérnök dolgozna egy "istenverte" turbón. Vezérigazgatójuk, aki már most meglepően sok szálat mozgat, beavatott a háttérben zajló folyamatokba.

részletek

Válaszút előtt a Formula-1

A száguldó cirkusz jövőjével kapcsolatban a gyártók és a rajongók érdekei szöges ellentétben állnak egymással. Egyre nő azok tábora, akik szerint hangos motorok nélkül a szórakozás kizárva.

részletek

Mennyire jó ötlet az egységes motor?

2009 után ismét felmerült az ötlet, hogy néhány év múlva teljesen egységesítenék az erőforrásokat, nemcsak a Formula-1-ben, hanem máshol is. Az elképzelés megosztja a közvéleményt.

részletek

Csak ekkor tér vissza a Cosworth

A Formula-1 menedzsmentje jó ideje azon munkálkodik, hogy további gyártókat vonzzon a száguldó cirkuszba. Az egyik név a kalapban a Cosworth, ám visszatérésük nem feltétel nélküli.

részletek

Ross Brawn is a jobb motorhangok mellett

A pilóták szinte egyöntetű véleménye, hogy a jelenlegi Formula-1 nélkülözi a szép motorhangot. Ami biztató a rajongók számára, hogy Ross Brawn is változtatna ezen, ahogy máson is.

részletek

Motorszállítók jöttek-mentek

A bonyolult turbómotorok nem vonzzák az új gyártókat a Formula-1-be, immáron negyedik éve ugyanaz a választék. Korábban ez legkevésbé sem volt így, alig győztük követni.

részletek
Olvastad már?