DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 16. vasárnap

Motorszabály

„Nem gondolták át” – Newey a 2026-os F1-es szabályokról

A motorgyártók marketingesei harcolták ki az erőforrásra vonatkozó előírásokat, de közben a karosszériáról megfeledkeztek – kritika a Red Bull tervezőzsenijétől.

részletek

Sajtó: Beindíthatta 2026-os F1-es motorját a Ferrari

Olaszországból származó értesülések szerint komoly mérföldkőhöz érkezett a Scuderia az új szabályok szerint tervezett erőforrás első változatával.

részletek

Visszatér az üzemanyag-égetés az F1-be

Korábban látott megoldás jelenik majd meg újra az F1-ben a 2026-os motorszabályokkal: a Mercedes szakembere szerint előre kalkuláltak ezzel.

részletek

Nyitott a 2026-os F1-es változtatásra a Ferrari

Frederic Vasseur szerint még nem késő minimálisan belenyúlni a 2026-os motorszabályokba – de előbb egyetértés kell az F1-es istállók között.

részletek

„Tipikus Toto” – Horner visszaszólt Wolffnak

Úgy fest, most a 2026-os F1-es szabályok kapcsán kezd kialakulni frontvonal a Red Bull és a Mercedes csapatfőnökei között.

részletek

„Borzalmas” – Verstappen beleállt a 2026-os F1-es szabályokba

Visszaváltás az egyenesekben, még nehezebb előzés, ismét az egekbe szökő autótömeg: komoly aggodalmai vannak az új szabályok kapcsán a címvédőnek.

részletek

Miért tér vissza máris a Honda az F1-be?

Alig másfél éve fordítottak hátat – ha nem is teljesen – a sportnak, 2026-tól viszont újra gyári szinten lesznek jelen: elmagyarázták, miért gondolták meg magukat.

részletek

Kevesebb kedvezményt kap a Red Bull–Ford, mint az Audi

Részlegesen új motorgyártó státusz jár a Red Bull Powertrainsnek a Honda-kapcsolódás miatt, ezért a pénzügyi kedvezmények 90 százalékát kapják meg.

részletek

Nem engedték a Ferrarit a 2026-os találkozóra

A motorgyártó nem regisztrált időben a szóban forgó F1-es szezonra, így a többiekkel ellentétben nem vehetett részt a decemberi ülésen sajtóhírek szerint.

részletek

Még nincs megállapodás a motorszabályokról

Az F1 egyik legrosszabbul őrzött titka a Porsche és a Red Bull tervezett együttműködése, viszont a közös tervek tényleges bejelentése tovább csúszik. Elhalasztották a szavazást szabályokról.

részletek

Nem zárta be az ajtót az F1 előtt a Honda

Bár konkrét tervek még nincsenek, de mivel a japán gyártó és a sportág iránya megegyezik, nem kizárt, hogy 2026-tól újra az F1-es rajtrácson köszönthetjük a tavaly távozó márkát.

részletek

Horner: Az új motorszabályok készen vannak

A lényegesebb technikai dolgok már eldőltek a 2026-os motorszabályokkal kapcsolatban a Red Bull csapatfőnöke szerint. Christian Horner elmondása alapján már csak a formalitások vannak hátra.

részletek