Steward
Vaszilykó Péter
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 14. szerda

Motorszabály

Wolff: Minek több motorgyártó?

Ha a Mercedesen múlna, hozzá sem nyúlnának a motorokhoz 2021-ben. A szabálytervezet megformálásában a négy jelenlegi motorgyártó akarata érvényesült: Toto Wolff szerint ez így is van rendjén, a hűséget kell jutalmazni.

részletek

Egy új motorgyártó sem jön 2021-től

Jean Todt FIA-elnök arról beszélt, hogy egy gyártó – állítólag a Porsche – komolyan érdeklődött, de ők sem érkeznek. A cél innentől az, hogy a meglevő négy motorszállítónak kedvezzenek, így a szabályok az eredeti reformtervekkel ellentétben alig változnak.

részletek

Vészesen fogy a motorgyártók ideje

A háttérben zajló játszmázások miatt továbbra sincs egyezség az F1 motorgyártói között a 2021-es szabályokról, pedig legkésőbb a nyári szünetben véglegesíteni kellene azokat. Vajon a csapatok tesznek keresztbe a reformnak?

részletek

Hamilton élesen bírálja a motorszabályokat

2018-ban három erőforrást használhatnak büntetlenül a csapatok, ami megbízhatóbb motorokat igényel. Lewis Hamilton szerint nem a legszerencsésebb, ha egy műszaki hibán múlik a bajnoki cím sorsa.

részletek

Visszatérhet a Lamborghini az F1-be

Az elmúlt években nem igazán mutatott érdeklődést a Formula-1 iránt a Lamborghini. Ám a gyártó hozzáállása a szabálytervezetek miatt nagy fordulatot vett és fontolgatják a visszatérést.

részletek

A Mercedes segítené a belépő gyártókat

A német gyártó felajánlotta, hogy a 2021-es új motorszabályok hatására belépő, esetleges új motorszállítókat technológiával segítené. A Ferrari-Renault-Honda trió kritikusan fogadja az ötletet.

részletek

Todt szerint túl van bonyolítva a mostani F1

Jean Todt elismerte, az F1 jelenlegi motorszabályai túlságosan bonyolultak, a jövőben pedig meg kell próbálniuk tudatosan visszafogniuk, és más irányba továbbfejleszteniük a mostani technológiát.

részletek

Nagyon erős IndyCar-motorok jönnek

2021-től nem csak a Formula-1-ben, hanem a tengerentúli bajnokságban is új motorszabályokat vezetnek be. A 900 lóerőt is átlépő, az F1-nél jóval olcsóbb egységektől új gyártók érkezését is várják.

részletek

FIA: Ne csak egy-két csapatnak legyen jó

A száguldó cirkusz egyik legégetőbb problémája, hogy az utóbbi években elszabadultak a költségek, így már a középcsapatok is az életben maradásért küzdenek. Ez változhat a közeljövőben.

részletek

Nem hiszi Ricciardo, hogy büntetés nélkül átvészeli a szezont

A szigorú motorszabályok miatt nagy eséllyel csak a legmegbízhatóbb erőforrással rendelkező csapatok fogják büntetés nélkül teljesíteni a szezont. A Red Bull az elmúlt években egyértelműen nem közéjük tartozott.

részletek

Újabb feszültség a Renault és a Red Bull között

Jó ideje nem igazán szívleli egymást a Red Bull és francia motorszállítója, most újabb csörte zajlik éppen a két fél között. Májusi döntés a jövő évi motorokról? A csapatfőnök határozottan elutasítja.

részletek

A McLaren nem zárja ki a saját motort

A 2021-től, várhatóan érkező, új motorszabályok többek között új gyártók érkezését is valószínűsíti a Formula-1-ben. Zak Brown nem zárkózik el a saját erőforrás használatától, de ez nem egyszerű.

részletek
Olvastad már?